Tysk politi optrevler tyvebande med 500 medlemmer

Unge kvinder måtte virke som "arbejdsbier" i indbrudsbande, som opererede i hele Europa.
Efter at have optrevlet et netværk med over 500 medlemmer spredt i Europa, anslår de tyske myndigheder, at tyvebanden kan have stået bag en femtedel af alle indbrud i Tyskland.
Efter at have optrevlet et netværk med over 500 medlemmer spredt i Europa, anslår de tyske myndigheder, at tyvebanden kan have stået bag en femtedel af alle indbrud i Tyskland. Foto: Colourbox/Erwin Wodicka

Mange af tyvebandens medlemmer var unge kvinder. De havde ikke andet valg end at deltage i mange forbrydelser.

Det siger politiet i München ifølge BBC.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Netværket havde over 500 medlemmer spredt over Europa. Efter optrevlingen anslår de tyske myndigheder, at banden kan have udført en femtedel af alle indbrud i Tyskland.

Politiet sammenligner banden med en blæksprutte. Dens tentakler (fangarme) rækker over hele Europa. Medlemmerne var alle forbundet. Enten familiemæssigt eller gennem ægteskaber.

Efterforskningen af banden kom i gang, da tre kvinder blev pågrebet under et indbrud i januar 2016 i en ejendom i München. Det har ført til flere anholdte i Kroatien og Spanien - og i Tyskland.

Reinhold Bergmann er politikommissær med organiserede indbrud som hovedområde. Han siger til journalister, at banden kan have snesevis af andre aktive fangarme i Belgien, Frankrig og Italien.

De tre unge kvinder vakte politiets interesse, da de blev pågrebet i München. De lavede indbrud meget hurtigt og dygtigt i München og omegn.

De påstod, at de var teenagere. Men politiet afslørede deres falske id-papirer. De samarbejdede med en større bande fra Kroatien.

Politiet har anholdt 20 andre unge kvinder i München. Myndighederne så dem som "arbejdsbier". To "mellemledere" blev også anholdt i det vestlige Tyskland samt to ledere fra Kroatien. Der er også anholdte i Spanien.

Politiet siger, at banden er ekstremt hierarkisk.

Bergmann siger, at gruppen brugte unge kvinder til indbrud. De var diskrete og kun lettere undgå fængsel.

- De havde ikke andet valg end at deltage, siger Bergmann.

Politiet har fundet bandens formodede ledere i luksusvillaer i Zagreb. Kroatisk politi har beslaglagt smykker, andre værdier og et stort beløb i euro.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.