Tysk minister ønsker boykot af Danmark

Den tyske justits- og europaminister Jürg-Uwe Hahn opfordrer nu tyskerne til at droppe de danske ferieplaner på grund af øget grænsekontrol.
Hvis tyskerne bliver væk fra de danske sommerhuse, kan det få alvorlige konsekvenser for turistområderne ved Vesterhavet.
Hvis tyskerne bliver væk fra de danske sommerhuse, kan det få alvorlige konsekvenser for turistområderne ved Vesterhavet. Foto: colourbox

"Når Danmark op til ferietiden igen indfører grænsekontrollen, kan jeg kun opfordre til at vende om på stedet og holde ferie i Østrig eller Polen," siger Jürg-Uwe Hahn i dag til den tyske avis Bild.

Hvis de tyske turister vælger at følge justits- og europaministerens opfordring, så vil det gå hårdt ud over Tønder Kommune i Sønderjylland, hvor man især i Vadehavsregionen har et stort turistområde, som i høj grad er afhængig af tyske gæster.

Derfor følger borgmesteren i Tønder, Laurids Rudebeck (V), foruroliget med i den fortsatte debat.

"Vi skal ikke undervurdere denne her debat, der desværre er blevet blæst ud af proportioner. Jeg tror, det er vigtigt at få forklaret ordentligt til vores naboer, at det ikke bliver besværligere for dem, at komme ind i landet," siger han til Newspaq.

På Vadehavsøen Rømø har man dog endnu ikke mærket en effekt af den tyske ministers kritik eller den kritik af grænsekontrollen, der de seneste uger er væltet ind over Danmarks grænser fra Tyskland.

Visit Rømø oplyser til Newspaq, at de tyske gæster, der hvert år lejer omkring 85 procent deres 610 feriehuse på Rømø, har booket sig ind lige så lystigt, som de plejer.

Den intensiverede grænsekontrol er i dag trådt kraft ved at 50 nye toldere er trukket i arbejdstøjet ved de dansk-tyske grænser.

Kilde: Bild

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.