Tyrkiet anholder mand mistænkt for at undersøge mål i Paris
Tyrkisk politi har anholdt en belgisk mand med marokkanske rødder, som sættes i forbindelse med angreb i Paris
To syrere og en belgisk mand med marokkanske rødder er blevet anholdt i Tyrkiet. Belgieren er mistænkt for at have forbindelse til angrebet i Paris. Syrerne mistænkes for at være sendt til Tyrkiet af Islamisk Stat for at hjæpe belgieren til Syrien. Billedet viser medlemmer fra Islamisk Stat.
To syrere og en belgisk mand med marokkanske rødder er blevet anholdt i Tyrkiet. Belgieren er mistænkt for at have forbindelse til angrebet i Paris. Syrerne mistænkes for at være sendt til Tyrkiet af Islamisk Stat for at hjæpe belgieren til Syrien. Billedet viser medlemmer fra Islamisk Stat. Foto: Uncredited/AP

Tyrkisk politi har anholdt en mand, som mistænkes for at have undersøgt forholdene på de steder, der blev angrebet af Islamisk Stat i Paris i sidste uge.

En unavngiven tyrkisk embedsmand bekræfter anholdelsen over for det tyrkiske nyhedsbureau Dogan, skriver Reuters.

Ifølge Dogan er den anholdte en 26-årig belgier med marokkanske rødder ved navn Ahmet Dahmani. Anholdelsen skulle være fundet sted på et femstjernet hotel i den populære turistby Antalya på den tyrkiske sydkyst.

Dahmani har angiveligt boet på hotellet siden 16. november - to dage efter angrebene i Paris, som kostede 130 personer livet.

Ifølge Dogan er to syriske mænd også blevet anholdt på en nærtliggende motorvej. De er mistænkt for at være blevet sendt af Islamisk Stat i Syrien for at hjælp Dahmani med at krydse grænsen til Syrien fra Tyrkiet.

Antiterrorpoliti fulgte efter Dahmani til det femstjernede hotel, efter at han var landet i Antalyas lufthavn 16. november.

Ifølge nyhedsbureauet AFP fremgår det ikke tydeligt, præcis hvornår Dahmani og de to syrere blev anholdt af politiet.

Informationerne om anholdelsen af den belgiske Dahmani kommer samtidig med, at Belgien har forhøjet terrorberedskabet i hovedstaden, Bruxelles, til det højeste niveau - niveau fire.

Ifølge den belgiske premierminister sker det på grund af konkrete trusler om, at et angreb som det i Paris skulle udføres i Bruxelles.

En 26-årig franskmand bosat i Belgien ved navn Salah Abdeslam jagtes fortsat af det belgiske politi.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.