Typisk Dansk Folkeparti

Med vanlig sans for selviscenesættelse ankom Dansk Folkepartis topledelse onsdag aften til Christiansborg på præcis det tidspunkt, der kunne sikre Pia Kjærsgaard nærmest uredigeret adgang til TV-avisen klokken 18.30 og TV2/Nyhederne klokken 19.

Partilederen meddelte, at hun - modsat alle andre, forstod man - grundigt havde gennemlæst de tre rapporter, som kritiserede familie- og forbrugerminister Lars Barfoed. Han havde svigtet danskerne, var eneskyldig i madskandalerne, savnede troværdighed ? og blev derfor vippet ud.

Typisk for Dansk Folkeparti var der ingen tid til selvransagelse. Det faktum, at partiets ordfører, Christian H. Hansen, har arbejdet tæt sammen med Barfoed ? og før ham med Henriette Kjær ? om alle fødevarepolitiske tiltag og beslutninger, blev helt forbigået.

Der findes ikke en eneste ny lov, ny bekendtgørelse eller nyt cirkulære, der er vedtaget under Barfoed, som Dansk Folkeparti ikke aktivt har deltaget i eller kæmpet for. Hvis Barfoed har fejlet, så har Dansk Folkeparti bestemt også fejlet.

Pia Kjærsgaard er de facto den første partileder i dansk politisk historie, som reelt er vicestatsminister på trods af at hun formelt ikke er medlem af regeringen. Hun kan være stolt over indflydelsen, men hun burde også være parat til at påtage sig selv en del af ansvaret, når Dansk Folkeparti har været med til at træffe forkerte beslutninger.

Det skete ikke. Det er desværre typisk.