Tyk kvinde spærrede turister inde i hule
En tyk kvindelig turist snublede og kom til at sidde som en menneskelig prop i en hulegang. Bag hende sad 22 turister fanget i ti timer.

Hun var blevet advaret mod at tage med de andre turister på hulevandring, men en tyk kvindelig turist ville ikke lytte til hulepersonalets råd.

Under den efterfølgende hulevandring blev den tykke kvinde klemt fast i en hulegang, og 22 andre turister blev fanget bag den menneskelige prop i mere end ti timer, rapporterer BBC.

Dramaet fandt sted nytårsdag i Cango-hulerne i Sydafrika. Personalet, der bestyrer hulerne, havde på forhånd sagt til kvinden, at hun på grund af sin størrelse ikke var egnet til at bevæge sig ned i hulerne. Kvinden insisterede på at prøve alligevel, men da hun nåede det sted i hulerne, der kaldes Kærlighedstunnelen, snublede hun og kom til at sidde fast, så hun spærrede 22 andre turister inde.

Blandt de indespærrede var to børn med astma og en sukkersygepatient, der havde behov for medicin. Det lykkedes en person fra redningsholdet at kravle hen over kvinden og bringe medicin, tæpper, vand og chokolade ind til de indespærrede turister.

Efter ti timer lykkedes det redningsmandskabet at trække kvinden fri ved at smøre hende ind i paraffin, så hendes krop gled lettere mod hulens sider. Hun blev bragt på hospitalet, men er efter alt at dømme uskadt.

Også de indespærrede turister slap fra oplevelsen uden mén, og hr. Gerstner, der er chef for hulerne, understreger, at de tog hele hændelsen rigtig fint.

»Vi tror på, at det, der kommer ind, også kan komme ud igen. Folk sidder fast hele tiden, det er en af de uheldige ting, der sker, det er en del af eventyret,« siger han.

Hr. Gerstner understreger dog, at man overvejer at stramme kravene for turister, der vil besøge hulerne, efter det seneste uheld.