TV3 pressede skrækslagen deltager
En deltager i årets Robinson Ekspedition følte sig presset til at fortsætte, selv om hun havde haft en nærdødsoplevelse. Foto: TV3/Bo Leihof
Robinson-deltageren Karina ville træde ud af konkurrencen efter en nærdødsoplevelse, men TV3 forsøgte at presse hende til at fortsætte.

I aftenens episode af Robinson Ekspeditionen bliver deltagerne evakueret på grund af en cyklon. Undervejs faldt deltageren Karina i vandet med en stor rygsæk på ryggen, og hun følte, at rygsækken trak hende nedad, og at hun var ved at dø.

Oplevelsen fik hende til at trække sig fra reality-programmet, men det ville TV3's produktionshold ikke acceptere, skriver Ekstra Bladet.

"De prøvede virkelig kraftigt på at overtale og give mig dårlig samvittighed. Det lå mellem linjerne, at hvis jeg gjorde det her, så ville det have konsekvenser for programmet. De sagde, at jeg virkelig skuffede dem, og at nu måtte jeg tage mig sammen og se tingene i et større perspektiv," siger Karina til Ekstra Bladet.

Karina synes, at mødet med produktionsholdet var præget af en behagelig og defensiv stemning. Den øverste sikkerhedschef sagde til Karina, at hun ikke kunne være druknet, for hun ville 'poppet op på et eller andet tidspunkt'.

"Jeg spurgte, hvad de ville have gjort, hvis jeg poppede op inde under tømmerflåden, hvortil hun svarede, at nu skulle jeg jo lade være med at sidde og snakke om det usandsynlige," siger Karina.

TV3 beklager, at Karina følte sig presset, men slår fast, at man aldrig ville tvinge en deltager til at fortsætte.
"Folk skal huske, at de altså har meldt sig til et tv-program under udfordrende forhold. Så når man er derude, og det er hårdt, så mener jeg ikke, at der er noget galt i at spørge deltagerne, om de er sikre på deres beslutning," siger Morten Mogensen programdirektør på TV3, til Ekstra Bladet.

Kilde: Ekstra Bladet