TV-værts mor er dagplejer: - Jeg er imponeret. Det er så krævende
DR-værten Abdel Aziz Mahmoud er forfatter til bogen 'Hvor taler du flot dansk!'. Foto: Nils Meilvang/Scanpix
Dagplejemor er et krævende job, mener TV-vært og journalist Abdel Aziz Mahmoud, der ikke forstår, at flere og flere forældre vælger dagplejen fra.

De kommunale dagplejetilbud bliver lukket på stribe, og børnene bliver i stedet sat i vuggestue.

I 2012 var 27 procent af de 0-2-årige børn i kommunal dagpleje, mens det i dag er 19 procent af børnene i den aldersgruppe, ifølge en rundspørge DR Nyheder har foretaget.

Det ærgrer TV-vært og journalist Abdel Aziz Mahmoud. Hans mor blev dagplejer året før, han flyttede hjemmefra, så han ved, hvor meget energi en dagplejemor lægger i arbejdet.

- Jeg forstår ikke, at der ikke er flere forældre, der vælger den her helt privilegerede løsning, det er, at have sit barn i dagplejen. Her er et menneske, der varetager dit barns ve og vel, som dine forældre eller bedsteforældre ville gøre det. Det undrer jeg mig over, siger han til Fagbladet FOA.

Og hvorfor ikke sende sit barn i armene på én, der er på arbejde næsten døgnet rundt.

- Det er så krævende at være dagplejer. Jeg boede hjemme i knap et år, mens min mor var det. Det fylder så meget. De her børn invaderer hjemmet, og det er fra tidlig morgen til sen aften. Jeg er imponeret over min mor, hun er glad for det, og hun tror så meget på den her løsning, fortæller Abdel Aziz Mahmoud ifølge Fagbladet FOA.

Abdel Aziz Mahmoud mener faktisk, at hans mor går lidt for meget op i sit job. Måske skyldes det hendes arabiske baggrund, fortæller han ifølge FOA.

- Det er ikke en arbejdsplads. Det er gæster i hendes hjem, som skal plejes og nurses. Sådan er arabere, der skal ikke mangle noget, og man skal ikke rejse sig som gæst, siger han.

Hans mor arrangerer også ting for børnene som mavedans og julefrokoster uden for arbejdstid, som hun ikke får betaling for. Det er en investering i erhvervet, som han hører, at flere dagplejere også laver for at undgå, at de er de næste, der bliver fyret.