Tv-vært forskrækker kollega for åben skærm
Louise Wolff blev for rullende kameraer ligbleg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkiv)
Forældre skal være klar med den store krammer i disse Halloween-dage. Børn kan blive så forskrækkede, at de bliver traumatiseret.

Der var en klar pointe, da "Go’ morgen Danmark"-værten Louise Wolff for åben skærm blev forskrækket af kollegaen Steen Langeberg.

- Uh! Jeg vidste bare, der ville ske et eller andet. Hvor er det irriterende! Nu synes jeg, Steen er en skiderik!, sagde Louise Wolff, efter hun nærmest var blevet ligbleg og havde tabt det brede smil og glimtet i øjet.

- Jeg havde det dårligt. Jeg synes ikke det var rart, og jeg bliver varm inde i hovedet, sagde Louise Wolff i sekunderne efter forskrækkelsen.

Pointen med forskrækkelsen var, at Halloween står for døren, og med den følger uhyggelige og potentielt skræmmende oplevelser, som især forældre skal være opmærksomme på, skriver TV 2.

Hjerneforsker Jon Wegener siger, at selvom de fleste børn kan tåle at blive forskrækkede, så risikerer nogle at få et traume, hvis de bliver meget forskrækkede.

Ifølge Jon Wegener var forskrækkelsen af Louise Wolff et godt eksempel på, hvornår man som forælder skal gribe ind og støtte sine børn.

- Læg mærke til, hvis der er en, der bliver lidt bleg i den her sammenhæng, så har de ofte brug for kontakt, siger Jon Wegener, der forsker på CBS og Hvidovre Hospital.

Han råder forældre til straks at give et forskrækket barn tryghed og omsorg. Barnet er nemlig ikke i stand til at håndtere forskrækkelsen og kan altså risikere at blive traumatiseret.