Tv-kiggeri sætter rekord nytårsdag
Danskerne ser rekordmeget tv nytårsdag. Med 4,5 timer bliver der kigget næsten dobbelt så meget tv som normalt. Nytårsdagen sætter også rekord for burgersalget.

Med en nytårsfest siddende i kroppen har de fleste danskere parkeret sig på sofaen foran tv’et den første dag i det nye år. Og det kan man aflæse helt konkret i DR, der melder om rekordmange timer foran fjernsynet.

En normal hverdag ser danskerne i gennemsnit 2,5 timers tv, men nytårsdag ser den gennemsnitlige dansker sig igennem en 4,5 timer tv-blanding af nytårshop, film og statsministerens nytårstale.

»Det er suverænt årets største tv-dag. Vejret er koldt og blæsende, folk holder fri og så er de fleste danskere trætte efter nytårsfesten. Og det betyder, at langt over en million seere ser tv en stor del af dagen,« siger Lars Thunø, chef for medieforskningen i DR.

I juledagene ser danskerne næsten lige så meget tv som nytårsdag, der kun bliver overgået af særlige begivenheder som kronprins Frederik og kronprinsesse Marys bryllup i 2004, hvor danskerne i gennemsnit så 6,5 timers tv om dagen.

Og mens de trætte øjne følger skærmen, skal maven fyldes op. Det ses tydeligt hos de 83 McDondaldsrestauranter i Danmark, der sælger dobbelt så mange burgere som på en normal hverdag, siger kommunikationsdirektør for burgerkæden Kristian Scheef Madsen.

»Det er en af de største dage på året. Og vi har kaldt næsten dobbelt så mange ansatte på arbejde i dag for at klare presset,« siger Kristian Scheef Madsen, der melder om et helt særligt indkøbsmønster.

»Vi kan godt mærke, at folk står senere op. Normalt er salget spredt ud over dagen, men nytårsdag begynder salget først klokken 13.00 og holder sig massitv indtil ved 20.00-tiden, hvor det går helt dødt. Der er folk vist blevet for trætte,« siger Kristian Scheef Madsen fra McDonalds.