TV 2-vært til ”grådige” danskere: Betal selv for fri Store Bededag
” En halv nation af ikke-troende har omformuleret en religiøs arbejdsfri dag til en grundlæggende arbejdsmarkedsordning," Foto: Claus Bech/Scanpix/arkiv
Det er uanstændigt, at danskerne bare vil holde fri – og især hvis andre betaler for det, mener Jens Gaardbo.

Varme hveder torsdag aften og så fri fra arbejde fredag.

Sådan lyder optakten til den lille bededagsferie nok for mange danskere. Men hvis du har planer om at tage til konfirmation, gå i haven, i kirke, besøge familie eller noget helt femte på din fridag, bør du selv betale fremover.

Det skriver den kendte TV 2-vært Jens Gaardbo i en klumme i BT, hvor han også foreslår at rykke Store Bededag til en søndag.

” En halv nation af ikke-troende har omformuleret en religiøs arbejdsfri dag til en grundlæggende arbejdsmarkedsordning,” skriver han og fortsætter:

”For folk vil holde fri og som sagt især, hvis andre betaler for det, og det er der en slags uanstændighed i. Vi bør naturligvis selv betale, hvis vi i den grad føler trang til at holde fri for at bede – og især hvis vi føler trang til at holde fri for ikke at bede," skriver han i BT.

Han kalder det desuden grådigt, når danskerne bruger en religiøs dag til at forlade arbejdspladsen allerede torsdag omkring klokken 14.

Jens Gaardbo forklarer, at han ikke er blevet ’hellig med årene’. Men han mener ikke, at danskerne bruger helligdagene til at ’trække vejret lidt dybere’. I stedet drager vi ud i trafikken, i butikkerne, planteskolerne og i byggemarkederne og skadestuerne bliver fyldt af ’skrammede fulderikker og ægtefæller, der har revet totter af hinandens hår’, skriver han.