Tusindvis på flugt fra voldsom vulkan

En vulkan på en indonesisk ø er i så voldsomt udbrud, at det har sendte lokalbefolkningen på fulgt.
Vulkanen Mount Lokon spytter lava og røg tusindvis af meter op i luften tidligt fredag morgen, hvor gløderne kunne ses på nattehimlen.
Vulkanen Mount Lokon spytter lava og røg tusindvis af meter op i luften tidligt fredag morgen, hvor gløderne kunne ses på nattehimlen. Foto: Polfoto/AP Photo / POLFOTO

Tusindvis af paniske indbyggere på den lille indonesiske ø Sulawesi måtte torsdag aften lokal tid flygte ned ad vulkanen Mount Lokons skråninger, da vulkanen pludselig gik i udbrud.

Det skriver BBC.

Den hårdt ramte lokalbefolkning har den sidste måned oplevet en markant stigning i vulkansk aktivitet i området, og regeringen hævede alarmstatussen til det højeste niveau for blot få dage siden.

Udbruddet er så voldsomt, at vulkanen spytter aske og sten op til 1.500 meter op i luften, fortæller en af landets regerings vulkaneksperter til nyhedsbureauet AFP.

"Der er ingen massepanik, fordi befolkningen allerede er blevet advaret om situationen, og vi fortsætter med at evakuere folk," tilføjer eksperten.

Der er oprettet en 3,5 kilometer bred evakueringszone sidste weekend, som lige nu huser de omkring 28.000 indbyggere på flugt.

Umiddelbare er der ingen rapporter om tilskadekomne efter udbruddet startede torsdag.

Kilde: BBC

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.