Turisterne strømmer til kriseramte Spanien
Juli sætter rekord i antal af udenlandske turister i Spanien, der har hårdt brug for indtægterne fra gæsterne.

"Hvor skal vi tage hen på ferie denne sommer?"

I år har svaret på det spørgsmål for mange familiers vedkommende været "til Spanien".

Det kriseramte sydeuropæiske land har haft besøg af et rekordhøjt antal turister i juli, viser nye tal fra de spanske myndigheder.

Antallet af udenlandske turister, der lagde vejen forbi Spanien i løbet af juli, steg med 328.000 i forhold til samme måned sidste år.

Det betyder, at rekordhøje 7,7 millioner turister bookede hoteller, gik ud og spiste og besøgte attraktioner i landet.

Og det er gode nyheder for den kriseramte spanske økonomi, der er dybt afhængig af indtægterne fra turismen, som udgør 10 procent af landets bruttonationalprodukt.

Spanien oplever den anden recession på bare tre år, banksektoren er i krise og næsten hver fjerde spanier er arbejdsløs - den højeste arbejdsløshedsprocent i den industrialiserede verden.

Stigningen i antallet af turister kan i høj grad tilskrives, at flere tyskere pakker taskerne og vender snuden mod sangriaens land. 1,18 millioner tyskere besøgte Spanien i juli - svarende til 15,2 procent af samtlige turister i landet.

Tallene viser dog også en stigning i antallet af turister fra Frankrig, USA, Portugal og de skandinaviske lande, herunder også Danmark.

Samtidig med, at flere udenlandske turister strømmer til Spanien, er antallet af spaniere, der selv tager på ferie i landet, faldet med 30 procent.

/ritzau/AFP