Varde helt i top: Turismen voksede med et trylleslag med 1,4 milliarder
Henne Strand er en af turist-perlerne i Varde Kommune. Foto: Varde Kommune
Turismen i Varde Kommune voksede med et trylleslag med 1,4 milliarder kroner.

Nye regnemetoder ændrer på den danske turismestatistik. Det betyder, at Varde Kommune rykker op som nummer fire på landsplan – kun overgået af tre af landets største kommuner: København, Aarhus og Aalborg.

Det skriver Varde Kommune i en pressemeddelelse.

Rangeringen bygger på tal fra 2017 og her er omsætningen i Varde Kommune på 3,7 milliarder kroner.

Top 5 i turismeomsætning således ud:
1. Københavns Kommune (31,2 mia. kr.)
2. Aarhus Kommune (5,5 mia. kr.)
3. Aalborg Kommune (3,9 mia. kr.).
4. Varde Kommune (3,7 mia. kr.)
5. Ringkøbing-Skjern Kommune (3,2 mia. kr.)

Varde har dermed overhalet nabokommunen Ringkøbing-Skjern.

”Jeg hæfter mig ved, at det kun er tre storbykommuner, der har højere indtjening forbundet med turisme end os. Det kalder på et kæmpe skulderklap til vores turisterhverv, der hver dag knokler for at skabe attraktive besøgssteder, siger Varde Kommunes borgmester Erik Buhl i pressemeddelelse og tilføjer:

"Den markante stigning i vores turismeomsætning fra 2016 til 2017 fortæller mig samtidig, at vi i mange år reelt kan have undervurderet den samlede effekt af vores mange turister".

Tallene er hentet fra en rapport fra VisitDenmark, og tager man den samlede turismeomsætning fra Varde og Ringkøbing-Skjern kommuner (samlet omsætning på 7,2 mia. kr.) er det kun København der trækker flere penge ud af turisterne.

I pressemeddelelsen fra Varde Kommune kan man læse, at udenlandske gæster udgjorde 76 procent af det samlede antal overnatninger i Varde Kommune i 2017.

De ændrede regnemetoder - som gælder alle kommuner - giver faktisk Varde Kommune en dramatisk fremgang fra 2,3 milliarder kroner i 2016 til hele 3,7 milliarder kroner i 2017.

via Listen To News