Tuborg afviser klager over fadølsanlæg
Tuborgs smarte fadølsanlæg til hjemmet æder for 1.100 kroner strøm om året. Det svarer til fem køleskabe. "Men skulle vi så have lavet et køleskab?" Lyder Tuborgs svar på kritikken.

Der bliver ikke kun slugt øl i din lejlighed, hvis du investerer i Carlsbergs nye ?Draughtmaster?. Hjemmefadølsanlægget hælder nemlig så meget strøm indenbords, at det svarer til fem køleskabes forbrug eller i alt 1.100 danske kroner.

Det viser en test fra Elsparefonden, som kalder anlægget for en om?er og i stedet råder forbrugerne til at finde en anden måde at drikke øl på.

»Når alt kommer til alt, er det ikke så lidt god øl, du kan få for de penge, du sparer på elregningen,« lyder argumentet fra Christian Lüders, projektleder i Elsparefonden, som har udført testen i samarbejde med Teknologisk Institut.

Kritikken preller dog af på Tuborg.

»Det er nok de færreste, der har anlægget tændt året rundt, for så får du selvfølgelig et voldsomt elforbrug. Vi ser det her som en oplevelsesting, som du tager frem, når du får gæster eller ser en fodboldkamp. Jeg ville gerne høre fra Elsparefonden, hvordan vi kunne lave en anden udgave uden, at det bliver et større, klodset apparat,« siger kommunikationschef Jens Bekke og spørger:

»Skulle vi have lavet et køleskab i stedet?«

Draughtmasteren koster 1.300 kroner, og salget går »rigtig godt«, oplyser kommunikationschefen uden at ville sætte tal på.