Tryghedspakke koster en Penkowa-undersøgelse

Liberal Alliance kræver at få Penkowa-sagen undersøgt, hvis de skal stemme for regeringens tryghedspakke.
Simon Emil Ammitzbøll vil sammen med resten af Liberal Alliance have undersøgt Milena Penkowa en gang til.
Simon Emil Ammitzbøll vil sammen med resten af Liberal Alliance have undersøgt Milena Penkowa en gang til. Foto: Jens Dresling / POLFOTO / POLFOTO

Indtil nu har regeringen afvist nye undersøgelser af Milena Penkowas forskning, men nu stikker Liberal Alliance hælene i og forlanger at få sagen om dokumentfalsk og forskningsmæssigt bedrageri undersøgt en gang til.

Ifølge videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) drøftede hun sagen i går med politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll og Liberal Alliances nytiltrådte folketingsmedlem Niels Højby.

"Jeg har præsenteret Liberal Alliance for de undersøgelsesformer, som Folketinget har vedtaget. Der er to. En kommissionsdomstol og en advokatundersøgelse. Uden at gå i juridiske detaljer er der ingen af de to undersøgelsesformer, der er umiddelbart oplagte til det ønske, Liberal Alliance har," siger Charlotte Sahl-Madsen til Berlingske.

Niels Høiby er overlæge på Rigshospitalet og professor på Københavns Universitet (KU). Han har internt på universitetet markeret sig som en skarp kritiker af rektor Ralf Hemmingsen.

Selv om regeringen ikke selv mener, at der er brug for flere undersøgelser end dem, der allerede er i gang, fortsætter dialogen for at sikre Liberal Alliances opbakning til Tryghedspakken.

"Vi har aftalt at drøfte videre i de kommende dage," siger Charlotte Sahl-Madsen.

På sidelinjen siger den forhenværende videnskabsminister Helge Sander, som selv har spillet en rolle i skandalesagen, at han meget gerne vil have en ny undersøgelse. Mest fordi han gerne vil have renset sit navn, for ellers kan han ikke se, hvad en ny undersøgelse skal bidrage til.

"Jeg er kun interesseret i, at det bliver undersøgt. Jeg har jo ikke noget at skjule," siger Helge Sander til Berlingske.

På spørgsmålet om, hvorfor han gerne vil have en ny undersøgelse, når han ikke mener, at den kan føre til noget nyt, svarer Helge Sander:

"Det er for mig personligt. Mange mener, at jeg er part i sagen. Jeg mener ikke, at jeg er part i sagen overhovedet."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.