Trump lægger op til at undersøge fyret FBI-direktør for læk

Trumps advokat beskylder Comey for "uautoriseret offentliggørelse" af "privilegeret samtale" med præsidenten.
Trumps advokat Marc Kasowitz beskylder den fyrede FBI-direktør James Comey for "uautoriseret offentliggørelse" af en "privilegeret samtale" med præsident Donald Trump.
Trumps advokat Marc Kasowitz beskylder den fyrede FBI-direktør James Comey for "uautoriseret offentliggørelse" af en "privilegeret samtale" med præsident Donald Trump. Foto: Yuri Gripas/Reuters

James Comey har under en høring i Senatet afsløret, at han lækkede et memo fra en fortrolig samtale med præsident Donald Trump.

Det kan føre til en undersøgelse af den fyrede FBI-direktør, lægger præsidentens advokat op til i et direkte svar på torsdagens høring.

Advokat Marc Kasowitz beskylder Comey for "uautoriseret offentliggørelse" af en "privilegeret samtale" med præsidenten.

Kasowitz siger, at det er op til de "rette myndigheder" at afgøre, om den tidligere direktør for forbundspolitiet skal undersøges.

Han afviser desuden dele af Comeys udlægning af samtalen med Trump.

Advokaten siger, at præsidenten aldrig - som udlagt af Comey - har sagt: "Jeg har brug for loyalitet. Jeg forventer loyalitet".

Det har præsidenten ifølge Kasowitz hverken sagt direkte eller underforstået.

Comey står fast på, at Trump bad ham skrotte en undersøgelse af daværende sikkerhedsrådgiver Michael Flynn. Det er lodret forkert, lyder det fra Kasowitz.

James Comey beskyldte flere gange under sin høring i Senatet præsidenten for at have løjet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.