Trump efter Flynns løgn: Der var ikke aftalt spil

Trump er ikke bekymret for, hvad eksrådgiver siger til FBI. Der var ikke aftalt spil med russerne, siger han.
Præsident Donald Trump kom med en meget kort udtalelse til medierne, inden han lørdag forlod Det Hvide Hus for at tage til New York.
Præsident Donald Trump kom med en meget kort udtalelse til medierne, inden han lørdag forlod Det Hvide Hus for at tage til New York. Foto: Jose Luis Magana/AFP

USA's præsident, Donald Trump, gentager lørdag sin afvisning af, at der har været noget samarbejde mellem hans valgkampteam og Rusland under præsidentvalget sidste år.

Præsidentens svar er kort og godt, at der "absolut ikke var noget aftalt spil" mellem parterne.

Det er hans første kommentar til nyheden om, at hans tidligere nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn har erkendt at have løjet for forbundspolitiet FBI om sine kontakter med Rusland.

Trumps udtalelse kom i forbindelse med, at journalister råbte spørgsmål til ham, da han forlod Det Hvide Hus lørdag.

Han tilføjer, at han "ikke er bekymret" for, hvad Flynn måtte oplyse til Robert Mueller. Mueller står i spidsen for den særlige efterforskning af mulige kontakter mellem Rusland og Trumps valgkampteam.

Et par timer senere skriver præsidenten på Twitter, at han ikke har noget at skjule.

- Jeg blev nødt til at fyre general Flynn, fordi han løj for vicepræsidenten og FBI. Han har erkendt disse løgne. Det er en skam, for hans handlinger i overgangsfasen (op til valget, red.) var lovlige. Der var intet at skjule!, skriver Trump.

Michael Flynn var Trumps nære medarbejder under valgkampen. Han er den hidtil mest prominente embedsmand, der er anklaget i den verserende undersøgelse af Ruslands rolle under valgkampen.

Det Hvide Hus har benægtet, at andre end Flynn er impliceret i sagen.

Over for FBI fortalte Flynn - i strid med sandheden - at han ikke havde bedt den russiske ambassadør om at undlade at optrappe situationen, efter USA havde indført yderligere sanktioner mod Rusland.

- Flynn fremsatte med overlæg og mod bedre vidnede falsk, opdigtede bedrageriske erklæringer og udtalelser, hedder det i anklageskriftet.

De sanktioner, som Flynn diskuterede med den russiske ambassadør, Sergej Kisljak, var blevet indført af den daværende Obama-regering. Det skete kort tid før, Trump blev indsat som præsident i januar.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.