Trump deler islamfjendtlig video med 44 millioner følgere
Den amerikanske præsident har på Twitter videreformidlet tre videoer fra en topfigur i den ultranationalistiske gruppe Britain First. Foto: Jim Watson/AFP
En næstformand i en ultranationalistisk gruppe i Storbritannien jubler over Donald Trumps opmærksomhed.

Den amerikanske præsident har på Twitter videreformidlet tre videoer fra en topfigur i den ultranationalistiske gruppe Britain First.

En af optagelserne hævder blandt andet at vise en "muslimsk migrant", som med spark og slag angriber en "hollandsk dreng med krykker".

Donald Trump har retweetet de tre videoer fra næstformanden i Britain First, Jayda Fransen, og hun er svært begejstret for opmærksomheden fra præsidenten.

- Selveste Donald Trump har retweetet disse videoer, og han har omkring 44 millioner følgere, skiver hun på det kortfattede medie.

- Gud velsigne dig, Trump! Gud velsigne Amerika!

Fransen blev for nylig tiltalt for "truende, grove og fornærmende ord eller handlinger" under en tale, som hun holdt i Belfast, skriver BBC.

Britain First er optaget af at bekæmpe, hvad den kalder islamisering af Storbritannien, og gruppen bekæmper opførelser og udbygninger af moskéer.

Gruppen er imod multikulturalisme. Den har opstillet kandidater ved både lokale og nationale valg, men disse har ikke fået nævneværdig opbakning.

Trump har ikke oplyst, hvad der er baggrunden for, at han har retweetet videoerne.

Under sin valgkampagne fremsatte Trump flere hårde antimuslimske udtalelser, og han har kæmpet for at få stoppet for indvandring fra en række overvejende muslimske befolkninger.

Britain First blev grundlagt i 2011 af tidligere medlemmer af British National Party.

Trumps interventioner i britisk politik og hans omstridte udenrigspolitiske linje har belastet det såkaldte særlige forhold mellem USA og Storbritannien.

En talsmand for den britiske premierminister, Theresa May, siger onsdag til nyhedsbureauet Reuters, at den amerikanske præsident har handlet forkert.

- Det er forkert af præsidenten at gøre det.

- Britain First søger at splitte samfund gennem deres brug af hadefuld tale, der indeholder løgne og fyrer op under spændinger, siger talsmanden.

Han tilføjer, at det britiske folk i stor stil har afvist ytringerne fra gruppen.

Tidligere onsdag har Det Hvide Hus' talsmand, Sarah Huckabee Sanders, dog nedtonet sagen.

- Uanset, om det er en virkelig video, så er truslen virkelig, og det er det, præsidenten taler om.

May og de andre verdensledere "ved at det er virkelige trusler", lød det fra Sanders, skriver AP.

Sanders har også forsvarets Trumps deling af videoerne med, at præsidenten ønskede at "promovere stærke grænser og stærk national sikkerhed".

Trumps videreformidling af de tre videoer var en af flere opsigtsvækkende handlinger fra den amerikanske præsident på Twitter tidligere på dagen.

Her gentog han blandt andet kritik af tv-stationen CNN, som han beskyldte for at producere "fake news."

/ritzau/AP