Trump antyder at tidligere FBI-chef burde fængsles
- Han er den værste FBI-chef nogensinde, fik præsident Donald Trumnp behov for at fortæller på Twitter søndag om James Comey (tv). Foto: Nicholas Kamm/AFP
Få timer før ABC viser interview med bogaktuelle James Comey, kommer der vrede ord på Twitter fra præsidenten.

Præsident Donald Trump udsender søndag rasende tweets mod James Comey kun få timer før et tv-interview med den tidligere FBI-chef om hans kommende bog.

I et tweet antyder Trump, at Comey burde fængsles og kalder ham "den VÆRSTE FBI-direktør nogensinde".

TV-stationen ABC har allerede offentliggjort en lille del af interviewet med Comey, som blev fyret af Trump sidste år.

Her fortæller den tidligere FBI-leder, at han troede, at demokraten Hillary Clinton ville vinde præsidentvalget i 2016. Det spillede ind, da han to uger før valget meddelte, at han havde genåbnet en undersøgelse om Clintons e-mails.

- Med andre ord, så tog han en beslutning baseret på den kendsgerning, at han troede, hun ville vinde, og at han ønskede et job. Slimklat!, skriver Trump.

Han skriver videre, at "store spørgsmål i Comeys dårligt anmeldte bog bliver ikke besvaret, som hvorfor han har afsløret fortrolige oplysninger (fængsel), hvorfor han løj over for Kongressen (fængsel)".

Interviewet på ABC med Comey bliver vist natten til mandag dansk tid.

Comeys bog "A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership" udkommer tirsdag. Forudbestillinger på bogen placerer den allerede som nummer et på salgslisterne.

I bogen fortæller Comey, at Trump forsøgte at presse ham i efterforskningen af sagen om mulig russisk indblanding i valget i 2016.

Han kalder Trump "uetisk" og en person, der "ikke er styret af sandheden". Han sammenligner også præsidenten med en mafiaboss, der kræver fuld loyalitet fra sine ansatte.

Det var Trumps fyring af Comey, der udløste så megen uro i justitsministeriet, at der blev nedsat en særlig anklager til at undersøge en forbindelse mellem Trump-kampagnen og Rusland i valgåret 2016.

Det blev en anden tidligere FBI-chef, Robert Mueller.

Comey havde i sommeren 2016 renset Clinton efter anklager om, at hun som udenrigsminister ulovligt skulle have brugt en privat server til sine e-mails.

Han genåbnede sagen kort før valget efter beslaglæggelsen af en computer, der tilhørte Clintons personlige assistents mand.

FBI fandt ingenting. Men Clinton mener, at hun tabte valget som følge af Comeys indgriben.

Trump begrundede fyringen af Comey med hans håndtering af Clintons e-mail-sag.

/ritzau/