Tropisk storm truer Republikanernes konvent
Den tropiske storm Isaac er på vej mod Florida og truer med at forstyrre Republikanernes partikonvent i Tampa.

Den tropiske storm Isaac er fredag på vej mod Den Dominikanske Republik og Haiti og videre mod Florida i USA, hvor den kan skabe problemer for Republikanernes partikonvent i Tampa.

Isaac befinder sig fredag morgen tæt ved Puerto Rico, hvor der er faldet store mængder regn natten til fredag.

Stormen ventes at nå Haiti og Den Dominikanske Republik senere fredag, hvorefter kursen går mod Florida. Det er endnu usikkert, hvor den rammer land og hvornår.

Meteorloger advarer om, at den kan gå ind over land tæt ved Tampa, hvor Det Republikanske Parti indleder sit fire dage lange partikonvent, hvor Mitt Romney formelt vælges som partiet præsidentkandidat.

Lokale myndigheder udelukker ikke, at konventet kan blive udskudt, hvis Isaac tager til i styrke og kommer til at udgøre en fare for de mange delegerede.

Der er også risiko for, at stormen kan ramme nogle af USA vigtigste olie- og gasanlæg i Den Mexicanske Bugt.

Hvis Isaac udvikler sig fra en tropisk storm til en orkan og ser ud til at ramme Tamba, overvejer Republikanerne at ændre programmet, så Romney kåres til præsidentkandidat allerede på konventets første dag mandag.

Traditionelt sker kåringen på konventets sidste dag.

Desuden siger kilder i partiet, at man frygter, at tilhængere af Texas-politikeren Ron Paul kan finde på at forstyrre optællingen af stemmer.

/ritzau/Reuters