Troels Bech: Fantastisk af FCK
Selvom det blev til en sidsteplads i Champions Leagues gruppespil, har FC København gjort en god figur i den store turnering. Det mener Esbjergs træner, Troels Bech.

Ubesejrede på hjemmebane og meriterende sejre over Manchester United og Celtic. Sådan lyder den pæne fremlægning af FC Københavns præstationer i Champions Leagues gruppespil. Nul point på udebane med store nederlag mod United og Benfica og en sidsteplads i gruppen, lyder den mere negative beskrivelse. Esbjerg-træner Troels Bech hælder til den positive side.

»FCK har gjort det fantastisk. De har fået syv point i en pulje, der ikke var svag. Og det er ikke mange hold, der går igennem gruppespillet uden at blive besejret på hjemmebane,« siger Troels Bech.

Han er især imponeret over onsdagens afslutning med en 3-1 sejr over Celtic.

»Det er flot at slå det suveræne førerhold i Skotland så markant. Mål betyder meget, så den tidlige scoring er vigtig, men hele FCK?s tilgang til kampen var superflot. Der var jo klasseforskel i en time.«

FCK åbnede turneringen forsigtigt og spillede sig stort set ikke frem til en målchance i de to første kampe. Nogle vurderede, at FCK overhovedet ikke ville score i hele gruppespillet. Sådan kom det ikke til at gå med fem mål i de sidste tre kampe. Og det er ikke tilfældigt, at målene kom i de sidste kampe, mener Troels Bech. Han vurderer, at FCK har udviklet sit spil i løbet af turneringen.

»De har taget mere end et skridt frem. Bare de havde spillet lige så frisk til fra starten af turneringen, som de gjorde til sidst,« siger Esbjerg-træneren.

Selvom FCK gik igennem gruppespillet som ubesejrede på hjemmebane, blev det kun til en for FCK?erne skuffende sidsteplads, men Troels Bech mener, at københavnernes indsats er mere end godkendt.

»Det er klart, at de ikke jubler helt vildt. Det er en del af eliteidræt, at man aldrig er tilfreds med at blive sidst, og FCK?erne er jo ikke ligefrem de mindst ambitiøse. Men for os, der ser det mere på afstand, må man bare synes, at det er flot.«

Når det på trods af de flotte resultater på hjemmebane kun blev til en sidsteplads, skyldes det, at FCK ikke fik point i de tre udekampe.

»Hvis de skal klare det endnu bedre i fremtiden, skal de have point på udebane. FCK skal tage ansvar på udebane, som de gør på hjemmebane. De skal spille som FCK og ikke som alle mulige andre hold. Det er ligesom, når vi andre kommer til Parken for at møde FCK. Så hjælper det ikke noget, hvis vi kun prøver at forsvare os. Det handler om mod,« siger Esbjerg-træneren.

FCK kommer dog til at mangle en vigtig brik i fremtidens forsøg på at opnå succes i Champions League. Efter sejren over Celtic afslørede FCK-træner Ståle Solbakken, at Lars Jacobsen ikke forlænger sin kontrakt, der udløber til sommer.