Trods pessimisme: Obama nærmere genvalg
Den amerikanske præsident øger sit forspring til republikanske Mitt Romney forud for novembervalget.

Flere og flere amerikanere mener, at USA bevæger sig i den forkerte retning, men det ser langt fra ud til, at de holder Barack Obama, den nuværende demokratiske præsident, ansvarlig.

Det viser en frisk meningsmåling fra instituttet Reuters/Ipsos forud for præsidentvalget, som finder sted i november.

I målingen får den nuværende præsident opbakning fra 49 procent af de registrerede vælgere, mens kun 42 procent bakker op om modkandidaten - den republikanske rigmand Mitt Romney.

Det er en føring på syv procentpoint til Obama - og en fremgang på et enkelt procentpoint i forhold til sidste måned.

I meningsmålingen giver to ud af tre samtidig udtryk for, at de mener, at landet bevæger sig i den forkerte retning, ligesom størstedelen erklærer sig enige i, at den største udfordring for USA er økonomien.

Resultatet tyder ifølge nyhedsbureauet Reuters på, at Obamas kampagne har haft held til at tegne et billede af, at Romney er ude af trit med de "almindelige, arbejdende" amerikanere.

Romney har den seneste tid været i søgelyset, fordi han er kommet med udfald mod flere lande.

Under et besøg i London sagde Romney, der var med til at arrangere de olympiske vinterlege i Salt Lake City i 2002, at han ikke var imponeret over briternes forberedelser til OL, som han kaldte direkte foruroligende.

Senere lykkedes det ham så at skabe vrede i Israel, da han hyldede Jerusalem som Israels hovedstad i en tilsyneladende støtte af den jødiske stats holdning, der aldrig er blevet anerkendt af det internationale samfund.

Der er tre måneder til præsidentvalget, der afholdes den 6. november i år.

/ritzau/