Trods mørke og kulde: Sådan får du trænet om morgenen
Det er jo lækkert, når man først kommer ud ... Foto: SCANPIX arkiv
Få motivationen til at komme ud af fjerene og i gang med træningen.

Af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media

Synes du også, at det er svært at holde en fast træningsrutine hver morgen? Er det snooze-knappen, som du rækker ud efter i stedet for dit træningstøj? Det kan være rigtigt godt at starte dagen ud med motion, for så ved du, at den er overstået. Her forklarer personlig træner Ida Krak, hvordan du knækker koden til at være veloplagt til morgentræningen.

Forbered dig
Pak en taske dagen før og husk at have rent tøj klar. Hav altid lidt ekstra med i tasken som for eksempel et par sko, så det aldrig er en undskyldning, at du mangler dit udstyr.

Har du fået en tantepukkel i nakken? Sådan slipper du af med den

Tag tiden til hjælp
Stil en timer på mobiltelefonen, når du skal træne og en anden om, at du skal pakke din taske aftenen. Sørg derefter for at få syv-otte timers restitution for at være ordentligt veludhvilet.

Stå op når vækkeuret ringer
Det er ganske enkelt manglende rygrad, hvis du trykker på snooze-knappen på dit vækkeur, når det ringer om morgenen. Lad være med at komme med undskyldninger for, at du ikke kan komme ud af sengen. De gælder kun, hvis du er syg. Du bliver nødt til at gøre en indsats for at komme i form, og det er for dårligt at komme med undskyldninger.

Gun-britt Zeller: Min mand synes, jeg bliver for tynd

Hold maven i form
Det er en god ide at spise protein aftenen før. Det kan for eksempel være et stykke rugbrød med frikadelle eller æg. Det kan ligge og bumle om natten og gøre din mave kampklar til næste morgen. Det er en god leveregel altid at spise et solidt morgenmåltid. Det er nemlig vigtigt for din krop at få nok protein og kulhydrat, hvis du skal holde den i form.

Drop alkoholen
Er du glad for at drikke rødvin på hverdagsaftener? Det harmonerer desværre ikke godt sammen med morgentræning næste dag. Du skylder i stedet din krop respekt. At drikke alkohol er samme princip som at stikke en haveslange i en benzintank, og det kommer der jo som bekendt ikke noget godt ud af. Tag et ansvar for din egen sundhed og begræns alkoholen til weekenden.

Lav aftaler
Find en træningspartner, som du kan lave en aftale med, så din træningstid bliver mere bindende.

Opbyg en rutine
Se på din ugeplan på forhånd og få din træning til at passe med dine andre aktiviteter. Det kommer an på din rygrad, hvor meget du skal holde dig til den. Lidt variation i din træning er godt, men kun når du selv kan styre det. Vaner passer rigtigt til nogle mennesker og dårligere til andre. Det kan for eksempel være en god ide at tage fat i en professionel og få nye input cirka en gang om måneden. Så holder du motivationen og udfordrer samtidig din krop.

Christian Bitz: I kvinder er simpelthen for hårde ved jer selv