Tredje person fortsat på fri fod
Mens to gerningsmænd er indlagt på Rigshospitalet efter tirsdagens røveri mod en urmager, der endte med skyderi, er en tredje person fortsat på fri fod.

Når to østeuropæiske gerningsmænd onsdag skal for en dommer i et grundlovsforhør, sker det in absentia. De ligger på Rigshospitalet, efter de selv kontaktede politiet efter røveriet mod ’Vintage Ure’ i Kompagnistræde. En tredje gerningsmand er fortsat på fri fod, oplyser vagthavende ved Københavns Politi til DNY.

Røveriet tirsdag eftermiddag udviklede sig til skyderi, fordi urmageren, der tidligere har været udsat for røveri adskillige gange, angiveligt nægtede at lade sig udplyndre igen og derfor trak en pistol og skød efter gerningsmændene.

Han er nu sigtet for forsøg på manddrab og ulovlig våbenbesiddelse.

Advokat Helle Lokdam forklarer til Politiken.dk, at man ifølge straffelovens regler om nødværge gerne må forsvare sig, hvis man er udsat for et truende angreb.

»Men fordi det er ulovligt, det man gør, må man kun gøre det i fornødent omfang, og man skal bagefter stå til ansvar for, om man er gået over grænsen,« siger Helle Lokdam til Politiken.dk.