Tre stjerner skal redde Vejle
I går ankom den brasilianske midtbanespiller Rodolfo til Vejle Boldklub for at skrive kontrakt. Han er tredje markante indkøb i vinterpausen, og bundholdet føler sig nu rustet til kampen om at redde livet i Superligaen.

I jagten på at sikre sig overlevelse i landets bedste fodboldrække har Vejle Boldklub kastet blikket mod Brasilien. Onsdag ankom en brasiliansk midtbanespiller – ikke for at prøvetræne, men for at skrive kontrakt med midtjyderne.

Det skulle dreje sig om den 22-årige Rodolfo, der kommer fra storklubben Fluminense. I følge TV2 skulle Vejle være klar til at betale en årsløn på over en million kroner for den tidligere brasilianske ungdomslandsholdsspiller.

Foruden Rudolfo har klubben investeret i den tidligere AaB-forsvarer Kleber Kleber Saarenpää, der har spillet 11 landskampe for Sverige samt angriberen Pablo Piñones-Arce. Han nettede seks gange for Hammerby, som endte på tredjepladsen i den bedste svenske række.

Med indkøbene af en markant forstærkning til hver kæde føler Vejle sig klar til kamp. Der er syv point op til AC Horsens, der ligger lige over nedrykningstregen.

»Vi er meget klar. Strategien var at tilføre tre rutinerede spillere af høj klasse. Det har vi gjort nu, så vi har gode chancer. Det hold, vi går ind til foråret med, er notorisk stærkere end holdet i efteråret,« siger Vejles sportschef, Hans Lauge.

Der kommer næppe flere forstærkninger til Nørreskoven, selv om klubben har et par spillere til prøvetræning. Tværtimod skulle den 30 mand store trup gerne slankes med udlejninger og salg, så træner Cheftræner Kim Poulsen får 22-24 spiller til sin rådighed.

Nu skal de kommende to måneder bruges på at spillet et slagkraftigt mandskab sammen.

»I sommer, da vi rykkede op, havde vi meget kort tid til at komme på plads. Nu har vi god tid til at finde ud af, hvem der skal være de 11, som starter inde,« siger Hans Lauge.