Tre Nato-soldater dræbt af afghansk kollega
Koalitionsstyrkerne i Afghanistan er endnu engang blevet ramt af et angreb fra afghansk soldat.

Tre soldater fra den Nato-ledede koalitionshær i Afghanistan er blevet dræbt af en afghansk kollega. Det oplyser USA's forsvarsministerium. Angrebet på de tre soldater fandt sted onsdag aften i provinsen Oruzgan, hvor der er mange australske soldater.

Nationaliteten på de dræbte er endnu ikke offentliggjort, men de er ikke fra USA, ifølge ministeriet i Washington. De internationale styrker i Afghanistan har den seneste tid været udsat for adskillige tilsvarende angreb fra afghanere.

Mandag blev to amerikanske soldater skudt og dræbt af en afghansk hærsoldat i Laghman-provinsen i den østlige del af landet.

Drabene i Oruzgan-provinsen har bragt antallet af udenlandske soldater, der er dræbt på denne måde i august, op på 15.

Det har fået Nato til at stramme sikkerheden i forhold til interne angreb. Nato-soldater har fået ordre på altid at gå med ladte våben på baserne.

For godt en uge siden var den amerikanske stabschef for fællesstyrkerne, Martin Dempsey, i Kabul for at drøfte interne skyderier og opfordre de afghanske myndigheder til at handle mere håndfast i forebyggelsen af den slags.

Der har indtil videre i år været 33 interne angreb, og de har kostet 45 allierede soldater livet. Det er en markant stigning i forhold til 2011, da der gennem hele året blev dræbt 35 koalitionssoldater ved den slags angreb, heraf var 24 amerikanere.

Drabene, som Taliban har fået skylden for at stå bag, har undermineret tilliden mellem Nato og de afghanske allierede og komplicerer planerne for overgangen til afghansk sikkerhed i løbet af to år.

/ritzau/AFP