Tre mulige huse for Ungdomshuset
Staten har tre egnede og ledige bygninger i København, der kan huse et nyt ungdomshus. Blandt andet i den konservative højborg Frederiksberg.

Mens Københavns lokalpolitikere har strakt våben i forhold til at løse problemerne omkring ungdomshuset, byder landspolitikerne nu ind.

Onsdag aften kommer videnskabsminister Helge Sander (V) hjem fra en udlandsrejse, og han ventes at mødes med Ritt Bjerregaard (S) om et salg af den såkaldte Brandstation på Jagtvej 55D til Fonden Jagtvej 69 i dag eller i morgen.

Bygningen er i princippet til salg for ni millioner kroner, og ministeren behøver i følge Videnskabsministeriet ikke at bede finansudvalget om lov til at sælge huset.

Advokat Knud Foldschack, som repræsenterer fonden, undersøger i disse dage, hvorvidt pengemændene bag fonden er interesserede i at købe bygningen og overlade den til de unge. Før dette er sket, ønsker de unge ikke at udtale sig om muligheden, som de betegner som ?endnu et luftkastel’.

Også finansminister Thor Pedersen har meldt sig på banen med en mulig løsning. Han oplyser i et svar til enhedslistens Line Barfoed, at staten råder over tre tomme bygninger i København, som er store nok til at rumme de unges aktiviteter.

Et af dem er den beskrevne Brandstation, en anden er nabobygningen og så har Fødevareinstituttet en nedslidt bygning på Bülowsvej 27, som kan være egnet som nyt ungdomshus. Bygningen ligger i den konservative højborg Frederiksberg, og vil repræsentere noget af et kulturskifte for de unge mennesker.

Det er ikke lykkedes at træffe Frederiksbergs konservative borgmester Mads Lebech for en kommentar.

Bygningen er som de to andre muligheder stærkt forfalden og på kanten til at blive bedømt som nedrivningsmoden. Men mulighederne er ved at rinde ud for fonden, da kommunens miljø- og teknikudvalg i aften stemmer for, at Faderhuset er i deres gode ret til at rive ungdomshuset ned.