Tre højtstående soldater i dummebøde-sag

Nu er i alt tre personer sigtet i sagen om afpresning ved hjælp af dummebøder i Afghanistan. De er alle højstående i forsvaret.
Tre er nu sigtet i sagen om dummebøder, som Ekstra Bladet afslørede i går.
Tre er nu sigtet i sagen om dummebøder, som Ekstra Bladet afslørede i går. Foto: Thilde Dehlsen

Det står nu klart, at i alt tre højtstående, danske soldater er sigtet for at pengeafpresse menige soldater i Afghanistan.

Det oplyser Lone Damgaard fra Forsvarets Auditørkorps til TV 2 News, skriver tv2.dk.

Soldaterne er sigtet for at uddele dummebøder til soldater.

Formand for Konstabel- og korporalforeningen Flemming Vinther, er ikke overrasket over, at også højtstående officerer fra hold 10 i Camp Bastion i Helmandprovinsen er indblandet.

"Det havde overrasket mig, hvis ledelsen ikke havde haft vidende om det her. Der er tale om en lille gruppe mennesker, der bor meget tæt i meget lang tid. En seniorsergent kan ikke køre sådan et system, uden at chefen ved det," siger han til Newspaq.

I går kom det frem i Ekstra Bladet, at en seniorsergent var blevet taget med over 170.000 kroner i kontanter og en skyldnerliste i Camp Bastion i Afghanistan.

Lone Damgaard fra Forsvarets Auditørkorps oplyser, at det var en brite, der fik sagen til at rulle.

"Jeg kan bekræfte, at sagen i sin tid startede med, at en britisk soldat faldt i søvn på sin vagt og blev presset til at betale et beløb for at undgå, at det blev indberettet højere i systemet," siger Lone Damgaard ifølge tv2.dk.

Forsvarets anklagemyndighed, Auditørkorpset, oplyser, at man forventer at have gennemført alle afhøringer efter sommerferien. Først herefter bliver der taget stilling til, om de sigtede skal tiltales.

Soldater-formand Flemming Vinther har tillid til, at auditørerne finder alle de skyldige.

"Det her vidner om, at auditørkorpset forsøger at afdække alle aspekter i sagen, og det er jeg meget tilfreds med," siger han.

Soldaterne kan straffes med op til tre års fængsel for at have uddelt dummebøder.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.