Trafikkaos efter jordskred
Sverige er ramt af trafikkaos, efter 300 meter af vejbanen på den svenske motorvej E6 braste sammen som følge af et jordskred. Oprydningen ventes at tage måneder.

Der er lange bilkøer i Sverige, efter et voldsomt jordskred onsdag aften fik vejbanen på motorvej E6 til at kollapse og rev biler med sig ned af skrænten ved Munkedal, nord for Göteborg. Redningshold var natten igennem ifærd med at lede efter personer, der var blevet begravet i jordskredet og adskillige måtte køres på hospitalet med skader.

»Der var mange arm- og benbrud samt rygsmerter, og så var mange selvfølgelig chokerede«, siger redningschefen i Uddevalla til Göteborgs-Posten.

Der er dog udsigt til lange køer eftersom de 15.000 passagerer, der dagligt benytter strækningen, skal ledes 50 kilometer af mindre veje uden om ulykkestedet, skriver Göteborgs-Posten.

Motorvej E6 er den mest anvendte vej, når man skal nordpå i Norge og strækker sig over 3140 kilometer fra Trelleborg i Sydsverige til den norske grænse mod Rusland i Nordnorge.