Træt Contador retter fokus mod 2016
Alberto Contador rykker tilbage til sit 2014-program, når han forbereder 2016. OL bliver et stort mål.
Alberto Contador så slidt ud og kunne ikke følge med de stærkeste på Alpe d'Huez på lørdagens næstsidste etape af Tour de France.
Alberto Contador så slidt ud og kunne ikke følge med de stærkeste på Alpe d'Huez på lørdagens næstsidste etape af Tour de France. Foto: Laurent Cipriani/AP

Den spanske cykelrytter Alberto Contador forsøgte i år at vinde først Giro d'Italia og dernæst Tour de France.

Når rytterne søndag kører ind i Paris for at afslutte Tour de France på Champs-Élysées, er det med Contador på løbets samlede femteplads.

Spanieren sagde allerede på løbets anden hviledag i tirsdags, at han ikke vil forsøge at køre både Giro d'Italia og Tour de France næste år. Det holder han fast i. Næste år handler det om Tour de France og OL.

Det fortæller han i en pressemeddelelse fra Tinkoff-Saxo.

- Jeg vil indlede sæsonen i topform og køre Tour de France og derefter OL. Jeg mener, at ruten til næste års OL er hård og på den måde passer godt til mig. Det sker ikke så tit, siger spanieren i pressemeddelelsen.

Han erkender, at forsøget med at vinde to af de store etapeløb i samme år slog fejl. Men erklærer sig alligevel fint tilfreds.

- Jeg er glad for, at jeg prøvede. Så skal jeg ikke stoppe min karriere og spekulere på, om det kunne have ladet sig gøre. Jeg tror ikke, at det er umuligt, men det er kompliceret, for ingen har erfaring i, hvordan man forbereder sig til det, fortsætter Alberto Contador.

- Jeg er tilfreds. Jeg kørte et acceptabelt Tour de France. Næste år ændrer vi planerne fuldstændigt og fokuserer på Tour de France. Mit fokus er nu på 2016.

Spanieren erkender, at Giro d'Italia blev for hård, fordi Astana-holdet kørte temmelig stærkt og sørgede for at presse ham på nærmest alle etaper.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.