Træt Burgaard melder fra til OL- og EM-kvalifikation
Louise Burgaard er træt fysisk og mentalt. Derfor melder hun afbud til landsholdets kvalifikationskampe.
Landstræner Klavs Bruun Jørgensen må se bort fra Louise Burgaard til både EM- og OL-kvalifikationskampene
Landstræner Klavs Bruun Jørgensen må se bort fra Louise Burgaard til både EM- og OL-kvalifikationskampene Foto: Jens Dresling/Polfoto

Det bliver uden højrebacken Louise Burgaard, når det danske kvindelandshold i håndbold i marts skal spille vigtige kvalifikationskampe til både EM og OL.

FC Midtjylland-spilleren har være ukampdygtig med træthed både fysisk og mentalt siden VM i Herning i december, og hun har nu sendt et afbud til landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

- EM- og OL-kvalifikationskampene er nu så tæt på, at jeg bliver nødt til at tage dette valg, fordi jeg ikke er der, hvor man som spiller skal være, når man snart skal spille så vigtige kampe, siger Louise Burgaard i en pressemeddelelse på FCM's hjemmeside.

- Uanset hvor meget jeg gerne vil deltage, så er jeg ikke klar til det nu. Lige nu er mit fokus på at komme tilbage på banen og spille kampe for FCM, og det går stille og roligt fremad, lyder det fra Burgaard.

Den beslutning bakkes op af FCM-træner Helle Thomsen.

- Jeg synes, det er en fornuftig beslutning. Det er længe siden, Louise har været i kamp, og skal man spille kvalifikationskampe for landsholdet, så skal man være klar både fysisk og mentalt, siger Helle Thomsen i pressemeddelelsen.

- Nu skal Louise helt ovenpå igen, og det arbejder vi hårdt på, at hun kommer.

Danmark møder Rusland to gange i EM-kvalifikationen henholdsvis 9. og 12. marts, mens det fra 17. til 20. marts står på OL-kvalifikation i Aarhus.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.