Traditionsklub kæmper for at spille videre
Sidste kamp · Den 70 år gamle badmintonklub BK36 risikerer reelt at gå i opløsning, fordi den ikke længere har råd til at blive i sin hal i Vanløse. Tabet ville være uerstatteligt, mener et medlem gennem mange år

Venskaber, hygge og sammenhold lægger en tyk og tryg ramme om de seks baner i Brønshøj Sportshal.

I 70 år har hallen været samlingssted for tusindvis af badmintonspillere, som har krydset ketsjere og nydt de gode kampe og det forrygende selskab.

Til sommer kan det dog være slut for den traditionsrige klub med æresmedlemmer, 1000-kamps-jubilar og pokaler i skabet. Udgifterne til hallen er ved at vokse sig så store, at klubben risikerer at gå i opløsning.

»Det ville jeg være meget ked af,« fortæller 63-årige Peter Sørensen.

Ville ikke flytte

Han har spillet i BK36 i 30 år, været formand i otte af dem og har knyttet et hav af venskaber blandt de mange medlemmer, som undervejs er kommet og gået. Som et hurtigt eksempel nævner han, at han snart skal til 6-dages-løb med sin makker gennem alle årene.

»Jeg kan vel bedst beskrive sammenholdet i klubben ved, at jeg overvejede at flytte til et dejligt sommerhus ved Storebælt, da jeg gik på efterløn. Men jeg gjorde det ikke, for det, vi har i klubben, kan ikke erstattes af, at jeg bare begynder at spille golf i Korsør i stedet for,« siger Peter Sørensen.

BK36 er medejer af Brønshøj Sportshal, men en række større og større regninger har næsten tømt pengekassen, så egenkapitalen i øjeblikket er på beskedne 25.000 kroner.

De penge skal sammen med kontingenter dække alle klubbens udgifter til for eksempel lys, reparationer, fjerbolde og ungdomstrænere.

Men alene varmeregningen lyder årligt på 250.000 kroner, og oven i hatten har det gjort rigtig ondt at få en uforudset lussing på 300.000 kroner til en ny kloak.

»Den udhuler vores økonomi fuldstændig. Vi har været nødt til at sætte priserne op, og så flytter nogen medlemmer til billigere baner, så vi alligevel ikke tjener flere penge. Det er gratis for foreninger at være i kommunens haller, og det kan vi ikke konkurrere mod,« konstaterer Peter Sørensen.

Klar til salg

Klubben købte i 1983 hallen med hjælp fra Københavns Kommune. Aftalen var, at klubben til gengæld ikke måtte sælge hallen videre, men i går blev aftalen ophævet på et politisk møde, og dermed kan BK36 nu sælge den fire millioner kroner dyre hal. Problemet er bare, at klubben helst vil blive, fordi den næppe overlever en flytning.

»Nogle kommer stadig hertil hele vejen fra Helsingør, og den tilknytning ville man ikke have til andre steder. Hvis vi flytter, tror jeg, at klubben vil blive reduceret til næsten ingenting,« siger Peter Sørensen.

Han har i stedet taget kontakt til Københavns Kommune og foreslået, at den gratis overtager hallen. Til gengæld vil BK36 have lov til at bruge den til badminton i de næste 10 år.

»Vi er ligeglade med de fire millioner kroner, bare vi kan spille årene ud. Derefter kan de lave multihal eller bruge den til andre gode formål, når kommunen har flere penge. Det er en ønskedrøm for os,« fortæller han.

BK36 har penge nok i kassen til at betale regningerne for hallen til og med juni måned. Derefter klarer klubben sig ikke uden hjælp udefra.