Tourbosser nåede ikke at smide Schleck ud
Radioshack-Nissan gav ikke Tour de France-arrangøren tid til at kræve Fränk Schleck fjernet fra løbet.

Rent formelt kunne Tour de France-arrangøren ASO ikke smide Fränk Schleck ud af løbet trods den positive A-prøve.

Cykelhistorien fortæller dog, at et opkald og et bestemt ønske fra Tour-bosserne til et hold oftest virker efter hensigten, så rytteren fjernes fra løbet af sit hold.

Den manøvre fik Tour-arrangørerne fra ASO dog slet ikke tid til at udføre - endsige overveje tirsdag aften, da det kom frem, at Schleck var testet positiv.

- Det havde ASO ikke tid til, for vi besluttede at tage ham ud, før de kunne gøre det, siger Radioshack-Nissans pressetalsmand, Philippe Maertens, til Ritzau.

Tour-bossen Christian Prudhomme ytrer onsdag tilfredshed med, at Fränk Schleck er blevet trukket ud af løbet. Samme besked har cykelholdet fået.

- Vi har talt med ASO. De var ikke glade for nyheden (om den positive prøve, red.), men de er glade for, at vi tog ham ud af løbet, siger Philippe Maertens.

Og beslutningen om at fjerne Fränk Schleck fra Touren, selv om det ifølge reglerne have været i orden at lade ham fortsætte i Touren, var ikke svær at træffe for Radioshack-Nissan.

- Det ville ikke give mening at beholde ham i løbet. For Tourens skyld - af respekt for løbet. Men også for Fränks skyld, han skal kunne forsvare sig. Og også af hensyn til hans holdkammerater, siger Philippe Maertens.

Onsdag blev pressetalsmanden også spurgt, hvordan hovedpersonen selv har det.

- Hvad tror du selv, det er det værste, der kunne ske for ham. Han har arbejdet for det her hele året.

/ritzau/