Tour-læge håber på Tony Martins exit
Arkiv. På mandagens enkeltstart er han imidlertid en af favoritterne til sejren på den 41,5 kilometer lange rute sammen med Bradley Wiggins i gult og Fabian Cancellara. Foto: AP Photo / POLFOTO
Enkeltstartsspecialisten Tony Martin opfordres af sin læge til at opgive Tour de France efter mandagens etape.

Den forsvarende verdensmester i enkeltstart, Tony Martin, bør efter mandagens enkeltstart pakke kufferten og forlade Tour de France.

Det mener Omega Pharma-Quicksteps holdlæge, som vil skåne den tyske rytter, som kører rundt med en brækket håndknogle.

- Tony insisterer på at køre enkeltstarten, men efter det ville det bedste være, at han dropper at køre videre, siger Helge Riepenhof til avisen Nieuwsblad.

- Jeg kan se, at han lider ved at køre videre med det brud, han har fået. Efter en uge er hans ryg og knæ også begyndt at blive påvirket af det. Hvis han ikke vil risikere at misse OL, må han hellere stoppe og starte forfra derhjemme, siger lægen.

Tony Martin styrtede efter 11 kilometer af Tourens første etape og har derfor taget den med ro på de efterfølgende etaper.

På mandagens enkeltstart er han imidlertid en af favoritterne til sejren på den 41,5 kilometer lange rute sammen med Bradley Wiggins og Fabian Cancellara.

Etapen forventes at give et fingerpeg om, hvem der kan vinde løbet, da der venter endnu en hård tidskørsel på Tourens næstsidste dag.

Allerede inden løbet proklamerede Tony Martin imidlertid, at hans fokus på årets Tour ikke var klassementet, men derimod en etapesejr.

- Det vigtigste er at vinde en etape. Hvis den gule trøje følger med, er det bare endnu bedre, sagde han ifølge cyclingnews.com.

/ritzau/