Tour-chefen tilfreds med Schlecks exit
Det var den helt rigtige beslutning at smide Fränk Schleck ud af Tour de France, mener Tour de France-chefen.

Selvom Fränk Schleck er testet positiv for et forbudt stof under årets Tour de France, kunne han alligevel have stillet til start på Tourens 16. etape.

På trods af det valgte rytterens hold, Radioshack-Nissan, at trække ham fra løbet, og det er ifølge Tour de France-chefen Christian Prudhomme den helt rigtige beslutning.

- Ifølge UCI's regler kunne Fränk Schleck have stillet til start i dag. Men efter aftale med holdet er det besluttet, at han trækkes ud af løbet, siger Prudhomme ifølge AFP.

- Det var den rigtige beslutning, den eneste mulige beslutning, siger chefen.

Schleck, der sluttede på en tredjeplads i Tour de France i 2011, har bedt om at få taget en B-test, som vil blive analyseret i løbet af de næste fire dage.

Han nægter ethvert kendskab til stoffet - det vanddrivende og ulovlige middel xipamid, der er blevet fundet i hans urin.

Radioshack-Nissans talsmand Philippe Maertens sagde tirsdag, at holdet er klar til at suspendere rytteren fra holdet, mens en yderligere efterforskning finder sted.

- Hvis B-testen er positiv, vil han blive suspenderet fra holdet, lød det.

Fränk Schlecks dopingsag er den anden ved dette års Tour de France.

I sidste uge blev Cofidis-rytteren Rémy Di Gregorio arresteret og trukket ud af Tour de France mistænkt for at være involveret i en dopingsag.

/ritzau/