Tour-arrangør udskyder uddeling af wildcards

Der kan gå mere end en måned, før ASO, som står bag Tour de France, uddeler wildcards til årets løb.
Chris Anker Sørensen, her iført Tinkoff-Saxo-trøje, kører nu for Fortuneo-Vital Concept, som er blandt de hold, der drømmer om et wildcard til årets Tour de France. (arkivfoto)
Chris Anker Sørensen, her iført Tinkoff-Saxo-trøje, kører nu for Fortuneo-Vital Concept, som er blandt de hold, der drømmer om et wildcard til årets Tour de France. (arkivfoto) Foto: BONNERUP CLAUS/free

De seneste år har Tour de France-arrangøren, ASO, uddelt de fire wildcards til løbet i januar.

Men i år må de håbefulde holdejere og ryttere, der drømmer om en plads i verdens største cykelløb, væbne sig med tålmodighed. De kan nemlig komme til at vente i yderligere en god måneds tid.

- Jeg har ikke den eksakte dato, men det bliver før Paris-Nice. Måske bliver det i sidste uge af februar eller første uge i marts, siger en talsmand fra ASO til cyclingtips.com.

Han forklarer, at man i år har valgt at udpege holdene til Paris-Nice og Criterium du Dauphine i januar og afvente uddelingen af wildcards til Touren.

ASO har dog allerede et ret snævert felt af kandidater, blandt hvem man skal finde de fire wildcards.

- Valget er allerede delvist truffet. Vi har fem eller seks hold, fra hvem vi finder de fire, siger ASO-talsmanden.

Fortuneo-Vital Concept-holdet er et af de mandskaber, som håber på et wildcard. Her er Chris Anker Sørensen nu på kontrakt.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.