Total dansk fiasko
Det danske kvindelandshold leverede en pinlig indsats i den sidste EM-kamp. Henriette Mikkelsen og Karin Mortensen var de eneste, der kunne være deres indsats bekendt, men det rakte langt fra mod Kroatien, som fuldt fortjent vandt 26-22.

Håndboldlandsholdet sluttede EM med en plinlig indsats mod Kroatien i en kamp, hvor selv de største chancer blev misbrugt, når det endelig lykkedes at komme frem til dem.

Der blev nemlig lavet den ene fejl efter den anden i det danske angrebsspil, og spillerne virkede mere og mere modløse som kampen skred frem.

Derfor kunne det heller ikke ses på stillingen, at Karin Mortensen faktisk spillede fremragende i målet. Hun og den lynhurtige Henriette Mikkelsen var de eneste, der kunne være indsatsen bekendt.

Men en målmand og en hurtigløber gør det ikke alene. Derfor var de danske håndboldkvinder fuldt fortjent bagud 16-9 efter en indsats, der førte tankerne tilbage til dengang, hvor livet var for kort til kvindehåndbold, og Danmark var blandt de dårligste nationer på den internationale håndboldscene.

Henriette Mikkelsen lavede fire af Danmarks fem mål det første kvarter og havde derfor ikke den store andel i, at den kroatiske kontramaskine tromlede Danmark over og uden de store problemer bragte sig foran 12-6 efter 20 minutter.

Pinlige danskere

Hvis man havde et håb om, at de danske spillere ville rejse sig i anden halvleg for i det mindste at få lidt oprejsning, så blev man slemt skuffet. Henriette Mikkelsen så hele anden halvleg fra bænken, og hendes afløser Louise Mortensen var som resten af holdet helt anonym.

Karin Moretensen var stadig glimrende i målet, men det var så også det. Der var intet andet, der fungerede i det danske spil, og specielt angrebsspillet var stadig en katastrofe, hvilket sølle 22 mål vidner om.

Derfor blev den danske fiasko total med et nederlag på 26-22 til Kroatien, som placerer Danmark på en 11-12 plads ved EM ? den dårligste placering nogensinde.