Torsdagens obligationer: Lille renteplus vendt til lille fald

Tendensen til stigende renter forsvandt som dug for sommersolen torsdag og slutresultatet, da handlerne slukkede skærmene, var lidt lavere renter i Danmark som i de øvrige lande, Danmark kan sammenlignes med. Dermed var noget af onsdagens stigning bortfjernet. Selv i kriselandene syd for Alperne og Pyrenæerne er der relativt roligt.

- Der er ikke de store nyheder i markedet, der fortsat må karakteriseres som sommerferiepræget, lyder vurderingen fra analytiker Henrik S. Hansen i Sydbank over for Ritzau Finans.

Fra USA blev man dog lidt overraskede over antallet af byggetilladelser juli, der var noget større end ventet.

Markedet påvirkes lidt af trommerne i Grækenland, erkendte han, men ikke meget. I Grækenland spiller premierministeren og regeringen lystigt på slagtøjet og synger "vi vil have udsættelse/forlængelse" efterfulgt af et omkvæd der lyder lidt i a la "og flere penge". For virkelig at skabe bevægelser i markedet skal nyhederne fra den kant være værre og endnu mere overraskende - eller komme fra de større og vigtigere lande som Spanien og Italien.

Der er det årlige centralbankchef-møde i Jackson Hole i slutningen af denne måned. Det kan rykke.

Den danske tiårige rente faldt lidt - 4 basispoint - og lukkede torsdag omkring 1,24 pct. Onsdag steg den 8 basispoint.

Der er lignende små rentefald i resten af Nordeuropa.

Torsdagen var relativ tynd på nøgletal fra Europa, hvor der af væsentlige kom britisk detailsalg for juli og inflationstal for eurozonen for samme måned. Sidstnævnte kom ud som ventet på 2,4 pct., mens detailsalget i UK kom bedre ud en ventet.

Fra USA overraskede antallet af byggetilladelser i juli en smule og bragte optimisme ind i markedet. Der blev givet 812.000 byggetilladelser mod ventet 769.000.

Philadelphia Fed-indekset steg, men ikke så meget som ventet. Der var ventet et fald til minus 5,0, men stigningen blev kun fra minus 12,9 til minus 7,1.

Fredag eftermiddag kommer der tal for de ledende indikatorer i USA og konjunkturindikatoren fra University of Michigan. Samt om formiddagen handels- og betalingsbalance fra Eurozonen og producentpriser fra Tyskland.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk