Topskat: Nu henviser LA til Matadors Agnes Jensen
Liberal Alliance har ikke forstået karakteren Agnes Jensen fra Matador korrekt, mener både Thulesen og EL.

Der er gået inflation i brugen af Matador-metaforer i dansk politik, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tog tv-serien op i sin nytårstale og fastslog, at han har set den 20 gange.

Siden har flere politiske partier forsøgt at associere sig selv med "vinderne" Mads Skjern og Agnes Jensen, mens de politiske modstandere er blevet fremstillet som Damernes Magasin, der gik ned med et brag.

Ved afslutningsdebatten i Folketinget onsdag var det Liberal Alliances tur til at sammenligne sig selv med den hårdtarbejdende Agnes Jensen, der kæmper sig op fra tjenestepige til selvstændig, succesfuld forretningskvinde:

- Vi vil gerne have flere Agnes Jensen'er. Vi hylder typer som hende, og vi vil gerne være med til at fremme typer som hende, siger politisk ordfører Christina Egelund.

Hun fastslår, at LA blandt andet vil afskaffe afgifter og gøre det lettere at være iværksætter. Og så skal Agnes Jensen også slippe billigere i topskat:

- Jeg synes ikke, det er rimeligt, at Agnes Jensen skal betale topskat. Specielt ikke efter alle de kræfter hun lagde i for at skaffe en bedre fremtid for sig selv og sine børn. Det sender et signal om, at det ikke er okay at være stræbsom, siger Christina Egelund.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, går dog i rette med LA's udlægning af Agnes Jensen. Hun var gift med kommunisten kaldet "Røde", minder Thulesen om:

- Jeg tror, hun er en type, som lige nøjagtig ville være glad for at kunne bidrage til andres ve og vel, siger Kristian Thulesen Dahl.

Også Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted, afviser Liberal Alliances fortolkning af Matador:

- Hvis man endelig skal finde en karakter i Matador, der kunne være Liberal Alliance, så er det den unge Jørgen Varnæs.

- En flamboyant, excentrisk type, som er stor i slaget, men ikke så god til at få noget fra hånden, når det kommer til stykket, siger Pelle Dragsted.

/ritzau/