Topscorer jagter sit landsholdsgennembrud mod Kasakhstan
Nicolai Jørgensen har endnu ikke scoret i VM-kvalifikationen. (arkiv) Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Nicolai Jørgensen er ikke tilfreds med præstationerne på landsholdet. Der skal gang i scoringen lørdag aften.

Han har taget den hollandske Æresdivision med storm, men Nicolai Jørgensen er klar over, at han endnu mangler at levere det endegyldige bevis for, at han er fremtidens spydspids på det danske landshold.

Midterangriberen, der har lavet seks mål i 23 landskampe, kæmper hårdt for at overføre sin målfarlighed fra Feyenoord til Åge Hareides mandskab.

- Jeg tror, der skal lægges en del på. Jeg er meget realistisk i forhold til mine egne præstationer. Det, jeg har præsteret på klubniveau, har været meget bedre end på landsholdet.

- Men det er noget, jeg arbejder på, og jeg er sikker på, at det nok skal komme. Det skal meget gerne starte mod Kasakhstan, siger Nicolai Jørgensen.

Efter hovedsageligt at have spillet på kanten i sine år i FC København blev han hentet til Feyenoord, som straks gjorde ham til permanent midterangriber.

Jørgensen kvitterede med 21 sæsonmål og en topscorertitel i sin første sæson, og Åge Hareide har bemærket, at den lange angriber er blevet fysisk stærkere i sin tid i hollandsk fodbold.

Men målene er indtil nu udeblevet i VM-kvalifikationen.

- Det bliver bedre og bedre, men selvfølgelig skal jeg proppe nogle kasser ind. Jeg har da også kigget på vores kampe og set, hvad jeg skal gøre anderledes, siger Nicolai Jørgensen.

Han havde det svært i tirsdagens test mod Tyskland, men man vil formentlig se et andet kampbillede mod Kasakhstan, hvor Danmark er klar favorit.

- I forhold til kampen mod Tyskland kommer vi til at være mere på bolden, og det er en start. Vi skal være bedre end mod tyskerne, men mange af os kom også fra en periode uden kampe, siger Nicolai Jørgensen.

Danmarks kamp mod Kasakhstan begynder klokken 18 lørdag aften.

/ritzau/