Topgenerals fly skadet i Afghanistan
Granat slog ned nær fly, der bruges af amerikansk topgeneral på særlig mission.

En raket mod en amerikanske luftbase i Afghanistan tidligt tirsdag beskadigede et fly, som er forbeholdt USA's øverstkommanderende general, oplyser det amerikanske militær.

To af oprørernes raketter ramte tidligt tirsdag luftbasen Bagram, hvor to flymekanikere blev såret, da en raket ramte et C-17 fly, som anvendes af general Martin Dempsey, hærens generalstabschef.

Flyet blev ramt af sprængstykker fra den ene raket, da det stod på landingsbanen.

Selv om sporadiske granatangreb er almindelige ved Bagram, så er det sjældent, at det lykkes Taliban at beskadige fly eller ramme personer på den meget store base.

Dempsey og hans stab var ikke i fare ved angrebet.

De seneste 2 uger er 10 soldater fra Natos internationale styrker blevet dræbt af afghanske folk i militær- eller politiuniformer. Folk, som soldaterne ellers troede var på deres side.

Senest dræbte en afghansk politibetjent en Nato-soldat i det sydlige Afghanistan søndag - kort før general Dempsey ankom til landet netop for at tale med de amerikanske soldater om den stigende mistillid til de afghanske sikkerhedsfolk.

Alene i år har afghanske sikkerhedsfolk dræbt 40 Nato-soldater. Dermed udgør drabene 13 procent af alle dødsfald blandt Natos internationale tropper.

- Det er klart, at vi må gøre mere ved det, for over de seneste omkring 12 måneder er der sket en stigning, sagde præsident Barack Obama i Washington tirsdag.

Dempsey har under sit besøg understreget, at de afghanske myndigheder er klar til at sætte ind over for det alvorlige problem.

- For første gang har jeg set, at min afghanske modpart er lige så bekymret for insider-angreb, som vi er, sagde han til tv-stationen Fox mandag.

/ritzau/AFP