Topforhandlere spist af med pølsevogn uden overenskomst
De regionalt ansattes topforhandler, Grete Christensen, fik sig fredag aften en ristet hotdog. Grethe Christensen spiser hotdog foran pølsebod
Arbejdsmarkedsforsker mener, at en fagforening burde have tjek på den slags.

Der var sandsynligvis tale om en tiltrængt spise- og tænkepause, da flere af topforhandlerne ved de dramatiske overenskomstforhandlinger fredag aften gik på gaden for at besøge den pølsevogn, der ved otte-tiden begyndte at servere hotdogs ved Sankt Annæ Plads.

Det var Yngre Læger, der sørgede for aftalen med Kims Pølser, men lørdag morgen skriver Ekstra Bladet, at fagforeningen har hyret en pølsevogn uden overenskomst. 

Arbejdsmarkedsforsker Bent Greve mener, at en fagforening ellers burde have tjek på den slags.

- Det er vigtigt at sikre, at der er overenskomst på et område, hvor der historisk har været problemer med at sikre overenskomstdækning, og fagbevægelsen har tidligere været meget opmærksom på netop restauranter og lignende, siger RUC-forskeren til Ekstra Bladet.

Formand for Yngre Læger, Camilla Noelle Rathcke, siger til Ekstra Bladet, at hun selv har haft travlt med overenskomstforhandlingerne, og derfor var det "nogen andre, som har taget sig af det dér med pølsevognen".

Ejeren af pølsevognen bekræfter over for Ekstra Bladet, at han ikke har en overenskomst.

- Nej, det har jeg ikke. Det er et lille familiefirma med min kone, mig og vores to børn, fortæller han til avisen.