Topforhandler i bittert skænderi: "Nu bliver jeg vred"
Dennis Kristensen i skænderi med Anni Pilgaard, første næstformand i Dansk Sygeplejeråd, foran Forligsinstitutionen om hvorvidt han har brudt musketeraftalen. Foto: Jens Astrup / Ritzau Scanpix
Dennis Kristensen endte i skænderi med Anni Pilgaard fra Dansk Sygeplejeråd, da den afgåede FOA-formand stillede op til interview ved Forligsinstitutionen.

Nyheden blev modtaget med blandede følelser, da Dennis Kristensen i nat forlod mødelokalerne inde i Forligsinstitutionen for at fortælle, at han sammen med en række LO-forbund indgik ny overenskomst med arbejdsgiverne i regionerne.

Kritikerne mener, at den netop afgåede FOA-formand forbrød sig mod den musketéred, som fagbevægelsen havde indgået for at få en række krav igennem i de højdramatiske overenskomstforhandlinger.

Onsdag eftermiddag måtte Dennis Kristensen lægge ører til flere af de kritiske røster, da han foran Forligsinstitutionen blev mødt af en gruppe rasende sygeplejersker og pædagoger, der var mødt op for at vise deres utilfredshed over aftalen med regionerne.

"Dennis Krystersen"

Ritzau skriver, at demonstranterne bar skilte med teksten "Dennis Krystersen" fordi de mener, at FOA's afgående formand er rendt fra musketéreden og det fælles motto "En løsning for alle".

- Vi har indgået præcis en aftale med de punkter, vi har været enige om på forhånd. Og så har vi ladet spørgsmålet om spisepausen - om nogen ville betale for at få en ekstra sikring - det har vi ladet være deres sag, siger Dennis Kristensen og fortsætter:

- De valgte på et tidspunkt at rejse sig og sagde, at de ikke ville være med længere. Vi blev siddende og forhandlede færdigt. Så nej, vi har ikke brudt nogen solidaritetspagt, lød det ifølge Ritzau fra topforhandleren ved Forligsinstitutionen.

Anni Pilgaard er næstformand i Dansk Sygeplejeråd, og hun havde en helt anden udlægning af det forløb, der i nat førte til en aftale.

- I skulle have stået last og brast med os alle sammen, lød det fra Anni Pilgaard til Dennis Kristensen.

Festen stopper her

Ritzau skriver, at der opstod et skænderi mellem Anni Pilgaard og Dennis Kristensen om, hvorvidt det var LO-forbundene, som FOA er et af, eller de andre fagforeninger, der forlod forhandlingerne.

Ifølge Ekstra Bladet sagde Dennis Kristensen følgende:

- Nu må du holde op. Nu bliver jeg vred. I sad i samme lokale, og I rejste jer og gik. Så stopper festen. Vi sidder 15 mennesker i et lokale, og vi ser nogen rejse sig og gå, og vi ved ikke, hvorfor de går. Og så skal jeg bagefter diskutere, om det er os, der er gået ud af lokalet, lød det fra Dennis Kristensen.

- Beklager. Festen stopper her, sagde Dennis Kristensen, før han igen forsvandt ind i Forligsinstitutionen.