Topchefer vil have mere i løn
Lønnen er for lav sammenlignet med indsatsen, siger danske topcheferer. De mener, de tjener for lidt i forhold til deres kollegaer i udlandet.

De beløb, der hver måned ruller ind på landets topchefers konti, er ikke store nok. 30 procent af toplederne mener, at lønnen er alt for lav i forhold til den indsats, det kræver at være chef. Det viser tal fra Greens Analyseinstitut ifølge Børsen.

Otte ud af ti chefer mener desuden, at deres pengepung er betydeligt tyndere end hos kollegaerne i udlandet, fordi de får dårligere eller meget dårligere løn. Her op til overenskomstforhandlingerne, der i morgen begynder i industrien, afviser de, at jobbet som topleder inviterer til én lang jublende lønfest:

»Der er meget hyleri om, at topchefers løn er steget for meget i Danmark. Topcheferne er trætte af det ensidige fokus på høje direktørløninger. I udlandet er der ikke samme forargelse. Folk glemmer, at de arbejder meget og har et stort ansvar. En dygtig handling er afgørende for, hvordan en virksomhed står i konkurrencen, derfor er de pengene værd,« siger Svend Askær, administrerende direktør i Ledernes Hovedorganisation, til Børsen.