Vaks Aldi-medarbejder med økse fik røver til at tage flugten på cykel
Ekspedienten hev øksen frem og trykkede på overfaldsalarmen. Det fik den 23-årige til at stikke af på cykel, men bare en halv time senere kunne politiet anholde ham. Kvinden på billedet har intet med historien at gøre. Foto: Asger Ladefoged/Scanpix/arkiv

Syv måneders ubetinget fængsel er straffen til en 23-årig mand, som ved Retten i Næstved er blevet kendt skyldig i blandt andet et røveriforsøg, skriver Sjællandske.

Det var dog et voldsomt mislykket et af slagsens.

Det gik faktisk helt galt for den unge mand, som ellers var maskeret og forsøgte at lyde overbevisende, da han i januar sidste år gik ind i Aldi ved Østre Ringvej.

- Hit med pengene - alle sedlerne. Jeg har en kniv, truede røveren, men den hoppede den snarrådige kasseekspedient ikke på.

Den 23-årige havde nemlig ikke nogen kniv - ja, faktisk var Aldi-medarbejderen langt bedre bevæbnet end røveren. Tidligere på dagen var en økse nemlig blevet indleveret i butikken, og den befandt sig stadig i kasseområdet.

Ekspedienten hev øksen frem og trykkede på overfaldsalarmen. Det fik den 23-årige til at stikke af på cykel, men bare en halv time senere kunne politiet anholde ham.

Røveren blev afsløret af sine sko.

via Listen To News