Avis: Løkke gør sig nye tanker om senere pension
Hidtil har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke ønsket at løfte sløret for, hvor meget pensionsalderen ifølge regeringen skulle hæves yderligere. Foto: Yves Herman/Reuters/Scanpix/arkiv
Ifølge en ny meningsmåling foretaget af Wilke for Jyllands-Posten er der et markant flertal imod at hæve pensionsalderen yderligere.

Regeringen overvejer helt at opgive den ambitiøse plan, der skal justere pensionsalderen og få danskerne til at blive endnu længere på arbejdsmarkedet.

Det oplyser flere regeringskilder til Jyllands-Posten.

Ambitionen om en senere pensionsalder end allerede aftalt senest i 2015 er ellers nedfældet i regeringsgrundlaget fra den 27. november 2016.

Her skriver VLAK-regeringen direkte, at "vi vil bede dem, der kan, om at blive lidt længere tid på arbejdsmarkedet".

Hidtil har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke ønsket at løfte sløret for, hvor meget pensionsalderen ifølge regeringen skulle hæves yderligere.

I stedet har han henvist til, at regeringen var på vej med et konkret udspil, der ville blive lanceret inden sommerferien.

Det er det udspil, som kilder oplyser, at regeringen overvejer at opgive.

I august sidste år foreslog den daværende Venstre-regeringen - også med Løkke i spidsen - at hæve pensionsalderen. Dengang var udspillet, at pensionsalderen skulle hæves med et halvt år mere end ellers planlagt.

Men i regeringsgrundlaget var de økonomiske ambitioner skruet op, hvilket tilsagde, at pensionsalderen skulle endnu mere op.

Den nuværende regering har dog måttet sande, at den ikke kunne genfremsætte V-regeringens oprindelige forslag, som der i efteråret heller ikke var flertal for i Folketinget.

Ifølge en ny meningsmåling foretaget af Wilke for Jyllands-Posten er der et markant flertal imod at hæve pensionsalderen yderligere.

I målingen svarer mere end tre af fire danskere, at de er imod de pensionsplaner, som VLAK-regeringen tidligere har luftet.

Modstanden mod den højere pensionsalder er således steget, siden den daværende V-regering sidste år fremlagde et forslag om at hæve pensionsalderen.

Her lavede Wilke en tilsvarende måling for Jyllands-Posten, hvor 71,7 pct. var modstandere af en højere pensionsalder, mens tallet i dag er 77,2 pct.

via Listen To News