Top-politikers mand måtte droppe forfremmelse

Ægteskabet var sat på en hård test, afslører den konservative politiker Lene Espersens mand i ny bog.
Selvom pressen i løbet af den konservative politiker Lene Espersens tid på posten som udenrigsminister gav hende tilnavnet "ferieministeren", var det langt fra ren afslapning i privaten.
Selvom pressen i løbet af den konservative politiker Lene Espersens tid på posten som udenrigsminister gav hende tilnavnet "ferieministeren", var det langt fra ren afslapning i privaten. Foto: Scanpix/Reuters/Ints Kalnins

Ti år med en ægtefælle i toppen af dansk politik har været en hård test for kærligheden og familielivet.

Det afslører den konservative Lene Espersens mand, Danny Felmann, i bogen "Manddomsprøven - Powerkvinderne kommer", der udkommer fredag på Kristeligdagsblads Forlag, skriver B.T.

"Det er en prøvelse hver uge at få kalenderne til at hænge sammen," siger ægtemanden, der er direktør for tøjfirmaet H&Ms globale internetstrategi.

Han er også selv ambitiøs, når det gælder karrieren, men forklarer, at det har været konens job som toppolitiker, der har været prioriteret "60/40 i hendes favør."

"Vi havde selvfølgelig løbende diskussioner om, hvad det var rimeligt, at hun sagde ja til. Og hvad jeg sagde nej til," siger Danny Feltmann og afslører, at han opgav jobbet som koncernlogistikchef i H&M, da Lene Espersen blev udenrigsminister.

"Jo mere man kan bidrage med, desto mere er man også en del af hinandens succes. Og jo lettere det er at acceptere, at de mange møder og aflyste aftaler ikke nødvendigvis er et resultat af, at éns ægteskab er dårligt," siger han.

At forholdet har mødt sine prøver bekræfter Lene Espersen også i bogen:

"Der er ingen tvivl om, at det stiller store krav til både planlægningsevner og kærligheden at være to hårdtarbejdende ægtefæller."

Kilde: B.T.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.