Liberal Alliance spillede aktiv rolle i kupforsøg
Liberal Alliance var dybt involveret i et mislykket forsøg på at afsætte Slagelses kommunaldirektør i foråret.

Liberal Alliance var dybt involveret i et mislykket forsøg på at afsætte Slagelses kommunaldirektør i foråret.

Det viser en redegørelse fra Kommunernes Landsforening (KL), som Altinget er i besiddelse af.

Ifølge redegørelsen ringende LA-medlem fra Slagelses kommunalbestyrelse Troels Christensen i april til KL og "bad om et møde med KL i anledning af, at et flertal uden om borgmesteren ifølge Troels Christiansen havde mistet tilliden til kommunaldirektøren."

Troels Christensen bekræfter forløbet over for Altinget.

Han var vred over, at kommunaldirektøren angiveligt forsøgte at bremse et storstilet projekt om brintbusser. Et projekt som han og hans partifælle i kommunalbestyrelsen og tvillingebror, Villum Christensen, havde sat alt ind på at få til at lykkes.

"Kommunen havde jo besluttet, at vi skal satse på det her brintbusprojekt, og så prøver hun at lukke det ned. Hvis ikke det er magtmisbrug, så ved jeg ikke, hvad det er," siger Troels Christensen til Altinget.

Hele affæren bunder i et forløb over flere år, hvor Villum Christensen benyttede al sin politiske indflydelse på at fremme et ambitiøst projekt om at etablere en grøn energipark og indkøbe 10 brintbusser til Slagelse.

Det fremgår tydeligt af sagens dokumenter, at Villum Christensen har involveret sig personligt i at sikre løbende bevillinger til projektet, der blev drevet af en af hans bekendte.

Da kommunaldirektør Jane Wiis blev bekymret over de løbende udgifter til konsulenter, mens der manglede investorer til projektet, forsøgte hun at få styringen af projektet flyttet fra konsulentfirmaet til kommunen.

Det førte til forsøget på at få hende fyret, men byrådet endte med at bede KL gennemgå forløbet i stedet.

Redegørelsen fra KL endte med at frikende kommunens ledelse for beskyldningerne om magtmisbrug. Og den undlod at nævne det mislykkede kupforsøg.

KL har ingen kommentarer til forløbet omkring forsøget på at få afskediget Jane Wiis.

"Vi har afleveret en rapport og en redegørelse til Slagelse Kommune, og det står vi naturligvis fuldt ud inde for," skriver chefen for KL's juridiske afdeling, Pernille Christensen, i en mail til Altinget.

 

via Listen To News