Hver fjerde frisør er ikke uddannet: "Det er skadeligt for branchen"
Der arbejder i alt 12.353 personer i frisørsalonerne Danmark, og 3.300 af dem er ikke uddannet frisør eller i gang med at blive det. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix/arkiv
Mere end hver fjerde frisør klipper nu uden at have taget den fireårige frisøruddannelse. Og det er et problem, mener frisørorganisation.

Når du sætter dig i frisørstolen, så er det blevet mere sandsynligt, at personen med saksen ikke er uddannet frisør.

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at mere end hver fjerde frisør nu klipper uden at have taget den fireårige frisøruddannelse.

Det skriver DR Syd.

Der arbejder i alt 12.353 personer i frisørsalonerne Danmark, og 3.300 af dem er ikke uddannet frisør eller i gang med at blive det.

I 2012 var der 2.600 ikke-uddannede frisører, mens tallet nu er steget til 3.300. Det er en stigning på 28 procent.

Den udvikling bekymrer Connie Mikkelsen, der er formand for Danmarks Organisation for Selvstændige Frisører og Kosmetikere.

- Det har den konsekvens, at der bliver lavet et parallelt frisørfag sammen med det etablerede, og det er helt hen i vejret. For vi har mangel på arbejdskraft, og så kommer de her ufaglærte. Det er skadeligt for branchen, siger hun til DR Syd.

Derfor efterlyser frisørbranchen, at politikerne laver en certificeringsordning. En form for skiltning, så kunderne kan se, om deres frisør har siddet den krævede tid på skolebænken eller ej. For det er ikke for sjov, at en frisør skal uddannes i fire år, siger Connie Mikkelsen.

- Vi arbejder jo med kemikalier, som kan skade vældig voldsomt, hvis man ikke ved, hvordan man håndterer det. Og det lærer man på en uddannelse, tilføjer hun.