Venstre-minister: Vi burde samarbejde med Socialdemokratiet
Venstres Eva Kjer Hansen håber på et øget samarbejde med Socialdemokratiet. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Eva Kjer Hansen (V) håber, at Venstre og Socialdemokratiet finder sammen i et forstærket samarbejde.

Først luftede Herning-borgmester Lars Krarup (V) tanken om et regeringssamarbejde mellem Socialdemokratiet og Venstre.

Nu er det en anden garvet Venstre-politiker, Eva Kjer Hansen, der 2. maj i år gjorde comeback som minister for ligestilling, nordisk samarbejde og fiskeri, som i et interview med avisen Danmark åbner for et forstærket samarbejde mellem de to politiske mastodonter.

- Jeg håber på, at de gamle partier kan finde hinanden igen. Hvis vi kigger ud i Europa, så kan vi se, at vi nemt ender i en situation, hvor yderfløjene får væsentlig mere indflydelse på politikken, end deres størrelse berettiger til. Og den refleksion burde vi nok også bruge lidt kræfter på i de lidt mere pragmatiske partier, siger hun til avisen Danmark.

- Her tænker du Socialdemokratiet og Venstre?

- Ja.

- Der piller du så Dansk Folkeparti ud?

- Nej, jeg kan jo forstå på udmeldingerne fra Dansk Folkeparti, at de nu langt om længe er ved at gøre sig klar til at tage regeringsansvaret på sig.

- Hvad er det for et samarbejde, du tænker på?

- Det er jo ikke på nogen måder til at få øje på lige nu, fordi Socialdemokratiet siger nej til rigtig meget, men jeg kunne bare godt ønske mig, at der var en interesse i at prøve at se, hvor vi kunne forstærke vores samarbejde.

Eva Kjer Hansen lader det stå lidt i det uvisse. Det virker bevist. Men det hun siger, virker til forveksling som det, Venstres borgmester i Herning, Lars Krarup, udtalte for en uge siden til TV 2. Han gjorde sig til talsmand for, at Venstre og Socialdemokratiet bør gøre sig fri af deres respektive fløje og finde sammen i et regeringssamarbejde. Det er kontroversielt, fordi de dybest set handler om at sætte partier, Venstre i dag samarbejder med, uden for indflydelse.

- Der er folk i Venstre, der mener, at man skal overveje et regeringssamarbejde mellem Venstre og Socialdemokratiet?

- Vi kan jo se, at der er rigtig meget opbrud lige nu, som kunne være en god anledning til for de gamle regeringsbærende partier at reflektere over, om vi på sigt kunne forstærke vores samarbejde i forhold til netop at tage ansvar for udviklingen i Danmark.

- Så på sigt et V-S-regeringssamarbejde?

- Som jeg ser det, afviser Socialdemokratiet det jo fuldstændigt lige nu ved at sige nej til en række reformer, siger Eva Kjer Hansen til avisen Danmark - og viser, at hun stadig ikke er bange for at sige, hvad hun mener, men at hun efter snart tre årtier i dansk politik er klog nok til ikke at springe hovedkulds ind i et hvert slagsmål.

via Listen To News